Παρασκευή 18 Ιούλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΑΝΑΠΗΡΩΝ
Νέα παρέμβαση για τα «σφαγεία» των ΚΕΠΑ

Διαμαρτυρία για τις μειώσεις στα ποσοστά αναπηρίας, προκειμένου να κοπούν παροχές και επιδόματα

Από τη χτεσινή διαμαρτυρία
Από τη χτεσινή διαμαρτυρία
Παρέμβαση στα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ) στην οδό Πειραιώς έκανε χτες το μεσημέρι η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ). Ανάπηροι, γονείς και κηδεμόνες διαμαρτύρονται για τα ΚΕΠΑ που με «λεπίδι τον Κανονισμό Εκτίμησης Βαθμού Αναπηρίας (ΚΕΒΑ) πετσοκόβουν τις αναπηρικές συντάξεις και τα επιδόματα των ΑμΕΑ».

Είναι ενδεικτικό ότι χτες περνούσε από Επιτροπή, μετά από ένσταση, στέλεχος της ΣΕΑΑΝ με σοβαρά προβλήματα υγείας που πάντα έπαιρνε ποσοστό αναπηρίας πάνω από 67%. Την τελευταία φορά, όμως, χωρίς να έχει υπάρξει κάποια βελτίωση, του έδωσαν ποσοστό 60%, για να χάσει την ιατροφαρμακευτική του κάλυψη, τη σύνταξη, το επίδομα. Ταυτόχρονα, σύμφωνα με την έκθεση του ΟΟΣΑ για την Πρόνοια, μεθοδεύεται η μείωση όσων παίρνουν αναπηρικό επίδομα και μείωση του ποσού.

Οπως τονίζει η ΣΕΑΑΝ, «είναι καθαρό, δε θα σταματήσουν εδώ, με πρόσχημα τους αναπήρους - μαϊμού, που οι ίδιοι δημιούργησαν για τις εκλογικές και όχι μόνο ανάγκες τους, έρχονται να χτυπήσουν τα δικαιώματα των πραγματικά αναπήρων». Νέα παρέμβαση στα ΚΕΠΑ προγραμματίζεται για το τέλος του Ιούλη.

Η ΣΕΑΑΝ και ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων - Κηδεμόνων ΑμΕΑ απαιτούν:

  • Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία - Πρόνοια με απαγόρευση κάθε μορφής επιχειρηματικής δράσης σε αυτούς τους τομείς.
  • Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, φάρμακα, θεραπείες, σε όλους χωρίς προϋποθέσεις.
  • Να μην περάσει ούτε μια γραμμή από την έκθεση - οδηγία του ΟΟΣΑ για μαζικές περικοπές στις αναπηρικές συντάξεις και τα επιδόματα των ΑμΕΑ.
  • Ούτε ένα 1 ευρώ περικοπή στα επιδόματα αναπηρίας και τις συντάξεις.
  • Κατάργηση στο παράβολο - χαράτσι που υποχρεώνονται να πληρώνουν οι υποψήφιοι εξεταζόμενοι στα ΚΕΠΑ.

Τέλος, οι εργαζόμενοι στην Ειδική Αγωγή συμμετέχουν στην κινητοποίηση του ΣΕΜΙΣΕΑ την Τρίτη, στις 11 π.μ. στο υπουργείο Εργασίας ενάντια στην απλήρωτη δουλειά και τις απολύσεις. Να θυμίσουμε πως από τις 3 Ιούλη που είχαν απεργία μέχρι και σήμερα δεν έχει οριστεί συνάντηση, παρά τις δεσμεύσεις του υπουργείου.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στη μέγγενη των περικοπών οι ανάπηροι και οι οικογένειές τους(2016-08-06 00:00:00.0)
Γολγοθάς κάθε μέρα στα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας(2014-03-15 00:00:00.0)
Διαδήλωσαν για τις σύγχρονες ανάγκες τους(2013-12-04 00:00:00.0)
Κινητοποίηση στη διοίκηση του ΙΚΑ(2012-03-14 00:00:00.0)
Παράσταση διαμαρτυρίας χτες(2012-02-04 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ