Τρίτη 8 Ιούλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΑΙΔΕΙΑ
Προπαγανδίζοντας τις «αξίες» της ΕΕ...

Την ολοκλήρωση για φέτος του «επιμορφωτικού» προγράμματος «Teachers4Europe» (δάσκαλοι για την Ευρώπη) ανακοινώνει η αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, εκφράζοντας την ικανοποίησή της για το πρόγραμμα προπαγάνδισης των «αξιών» της ΕΕ σε μικρούς μαθητές της Δ', Ε' και ΣΤ' Δημοτικού. Το πρόγραμμα συνίσταται σε επιμόρφωση εκπαιδευτικών ώστε να διαδώσουν στους μαθητές αλλά και στην κοινωνία τις «αξίες» της ΕΕ.

Ως πρόκληση για τους δασκάλους, τους μαθητές και τις οικογένειές τους είχαν χαρακτηρίσει οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών αυτή την προσπάθεια εξωραϊσμού της ΕΕ και των σάπιων αξιών που πρεσβεύει στα μάτια των μικρών μαθητών, η οποία υλοποιήθηκε σε μία φάση που η ΕΕ έδειξε το πραγματικό της πρόσωπο, της ανεργίας, των κερδών για τους λίγους, της πολιτικής ισοπέδωσης δικαιωμάτων και κατακτήσεων. Είχε καλέσει τους εκπαιδευτικούς να μην γίνουν «παπαγαλάκια» της ΕΕ, να γυρίσουν την πλάτη τους τόσο σε αυτό, όσο και στα υπόλοιπα ευρωπαϊκά προγράμματα που κατακλύζουν το «νέο σχολείο».

Κάνοντας απολογισμό του προγράμματος στο οποίο τελικά συμμετείχαν περίπου 250 εκπαιδευτικοί, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σημειώνει ότι «με τη χρήση βιωματικών μεθόδων διδασκαλίας, οι μαθητές κατανόησαν την ουσιαστική συμμετοχή της χώρας μας στην Ευρωπαϊκή οικογένεια (...) απέδειξαν ότι με θέληση, ταλέντο και πάθος, η χώρα μας μπορεί να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για να ατενίζουμε όλοι μαζί το μέλλον με αισιοδοξία». Χαρακτηριστική δε του περιεχομένου του προγράμματος, το οποίο προπαγανδίζει την ΕΕ σαν μονόδρομο σε μικρούς μαθητές, είναι η δήλωση συμμετέχοντα εκπαιδευτικού, ο οποίος εκφράζει την ευχή «να αποτελέσει ένα πραγματικό έναυσμα, έτσι ώστε τα παιδιά, οι μελλοντικοί Ευρωπαίοι πολίτες, να κατανοήσουν πραγματικά την αναγκαιότητα της συμμετοχής της χώρας μας στην ΕΕ»...


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ