Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 9ο Φεστιβάλ Θεατρικών Σχημάτων, που διοργάνωσε το παράρτημα Κέρκυρας του ΕΣΥΝ
Από τις φετινές εκδηλώσεις του παραρτήματος Κέρκυρας του ΕΣΥΝ |
Το 9ο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου, που διοργάνωσε και φέτος το παράρτημα του Εθνικού Συμβουλίου κατά των Ναρκωτικών (ΕΣΥΝ) στην Κέρκυρα, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά των ναρκωτικών στις 26 Ιούνη, έγινε η αιτία για να μνημονεύσουν οι διοργανωτές τη σημασία της τέχνης μέσα από τα λόγια του θεατράνθρωπου Κάρολου Κουν (Φλεβάρης 1987).
Με Αριστοφάνη και «Θεσμοφοριάζουσες» κορυφώθηκε το 9οΦεστιβάλ και δεκάδες παιδιά ζωντάνεψαν επί μια εβδομάδα το θέατρο «Ρένα Βλαχοπούλου» στο Μον Ρεπό, με παραστάσεις που στίγμα τους ήταν το πηγαίο ταλέντο των μαθητών, τα σκηνικά, τα κουστούμια, η μουσική, προκαλώντας το παρατεταμένο χειροκρότημα του κοινού ως την πιο μικρή επιβράβευση στην αξιόλογη προσπάθειά τους. Στο τέλος κάθε παράστασης, το ΕΣΥΝ τίμησε με αναμνηστικά όλους τους συμμετέχοντες, την ορχήστρα, το χορό, τους ηθοποιούς, ενώ το Φεστιβάλ ολοκληρώθηκε με τουρνουά ποδοσφαίρου προτζούνιορ, σε συνεργασία με την ΕΠΣ Κέρκυρας.
Ενδεικτικό της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας του ΕΣΥΝ αποτελεί το σχόλιο του προέδρου, Ν. Πέρρου, σχετικά με τη θεατρική παιδεία στην εκπαίδευση: «Αναγκαίο υπόβαθρο για την ανάπτυξη υψηλού επιπέδου καλλιτεχνικής εκπαίδευσης είναι η οικοδόμηση γερών θεμελίων γενικής παιδείας και η συστηματική καλλιέργεια της αισθητικής αγωγής όλων των νέων από τη σχολική ηλικία. Αυτή θα πρέπει να αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο της γενικής μόρφωσης μέσα από το συνολικό περιεχόμενο και τη λειτουργία μιας δωδεκάχρονης γενικής εκπαίδευσης (ενιαίο βασικό δωδεκάχρονο σχολείο) με τη συμβολή και των μαθημάτων καλλιτεχνικής παιδείας. Κάτι τέτοιο δεν το θέλει, ούτε το επιδιώκει το "νέο σχολείο". Την καλλιτεχνική παιδεία στο σημερινό σχολείο αποτελούν τυχαίες και ασυνάρτητες συγκολλήσεις και μέσα από τα διάφορα projects για εκγύμναση των μαθητών σε στοιχειώδεις δεξιότητες, που ακυρώνουν την όποια συμβολή είχαν τα καλλιτεχνικά μαθήματα στην ολόπλευρη διαμόρφωση της προσωπικότητας των νέων ανθρώπων. Διαμόρφωση και θωράκιση της προσωπικότητας που αποτελεί πρωτογενή πρόληψη ενάντια στις ουσιοεξαρτήσεις».