Τρίτη 22 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΔΙΕΘΝΗ
Να καταδικαστεί η εγκληματική ισραηλινή πολιτική

Συνάντηση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα με τον πρέσβη της Παλαιστινιακής Αρχής

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα και ο Ηλίας Λέγγερης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, συναντήθηκαν σήμερα στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ στον Περισσό με τον πρέσβη της Παλαιστινιακής Αρχής στην Ελλάδα Αμπντάλα Αμπντάλα.

Ο πρέσβης ενημέρωσε για την κατάσταση που διαμορφώνεται από τη νέα προκλητική επιθετικότητα και την ένοπλη καταστολή των ισραηλινών δυνάμεων κατά του παλαιστινιακού λαού από την κυβέρνηση Σαρόν. Η κλιμάκωση των επιθέσεων με τη χρησιμοποίηση των αμερικανικών πολεμικών αεροπλάνων F16 κατά πολιτικών στόχων και ενάντια στον άμαχο πληθυσμό, καθώς και οι συνεχιζόμενες επιθέσεις από τη θάλασσα και την ξηρά στη Λωρίδα της Γάζας απειλούν με γενικότερη ανάφλεξη και αποσταθεροποίηση ολόκληρη την περιοχή. Οπως τόνισε ο πρέσβης, ο παλαιστινιακός λαός συνεχίζει τον αγώνα του. Δε θα νικήσει η κατοχή και η επιθετικότητα, αλλά η δικαιοσύνη και η ελευθερία. Η απόκτηση παλαιστινιακού ανεξάρτητου κράτους είναι ένα αίτημα από το οποίο ποτέ δεν πρόκειται να παραιτηθεί ο παλαιστινιακός λαός, όσες θυσίες κι αν χρειαστούν.

Η Αλέκα Παπαρήγα εξέφρασε για μια ακόμη φορά τη συμπαράσταση και αλληλεγγύη του ΚΚΕ προς τον παλαιστινιακό λαό και αναφέρθηκε στις παραπέρα ενέργειες που σχεδιάζει το ΚΚΕ για την ανάπτυξη της αλληλεγγύης του ελληνικού λαού προς τον δοκιμαζόμενο από την ισραηλινή επιθετικότητα παλαιστινιακό λαό και στον δίκαιο αγώνα του για την απόκτηση του δικού του ανεξάρτητου κράτους. Οι διάφορες χώρες δεν μπορούν να σιωπούν ή να κρατούν «ίσες αποστάσεις», εξισώνοντας με αυτόν τον τρόπο τον θύτη με το θύμα. Χρειάζεται να καταδικαστεί η εγκληματική πολιτική του Ισραήλ και να δυναμώσει η διεθνής αλληλεγγύη προς τον δίκαιο αγώνα του παλαιστινιακού λαού που υφίσταται τα πάνδεινα για να αποτινάξει την κατοχή και να αποκτήσει την ελευθερία του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ