Σάββατο 31 Μάη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΗΘΟΠΟΙΩΝ»
Ανακοίνωση για τη συγκρότηση του προεδρείου του ΣΕΗ

Τη Δευτέρα 2 Ιούνη στις 10 π.μ. στο ΣΕΗ θα γίνει η συγκρότηση σε σώμα του ΔΣ για τη νέα Διοίκηση του σωματείου. Το αποτέλεσμα των εκλογών, στις 5 Μάη, έδωσε 7 έδρες στη «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΗΘΟΠΟΙΩΝ» - ΔΕΗ (ΠΑΜΕ), 5 έδρες στην «ΚΙΝΗΣΗ ΗΘΟΠΟΙΩΝ», 4 έδρες στους «ΕΝΩΜΕΝΟΥΣ ΗΘΟΠΟΙΟΥΣ» και μία έδρα στη νέα παράταξη της ΝΔ με το όνομα «ΗΘΟΠΟΙΕΙ».

«Το αποτέλεσμα των εκλογών του ΣΕΗ» - επισημαίνει με ανακοίνωσή της η ΔΕΗ - «ανέδειξε την παράταξή μας για μια φορά ακόμα σε πρώτη δύναμη επιβραβεύοντας τη συνεπή και αγωνιστική στάση μας για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των μισθωτών ηθοποιών, των ανέργων, των μικροποσοστούχων, των μικρών ομάδων απέναντι στην υπονόμευση των δικαιωμάτων μας από την απερχόμενη διοίκηση του ΣΕΗ.

Για πρώτη φορά στην ιστορία του σωματείου μας καταψηφίστηκε από τον κλάδο στην εκλογοαπολογιστική συνέλευση ο Διοικητικός Απολογισμός, δικαιώνοντας πανηγυρικά τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΗΘΟΠΟΙΩΝ (ΠΑΜΕ) και δίνοντας ταυτόχρονα απάντηση στο βρώμικο πόλεμο που δεχτήκαμε προεκλογικά από όλες τις παρατάξεις που αποτελούσαν τη διοίκηση του ΣΕΗ (ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΗΘΟΠΟΙΟΙ, ΚΙΝΗΣΗ ΗΘΟΠΟΙΩΝ δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ, ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΚΦΡΑΣΗ - ΝΔ). Η ΔΕΗ σεβόμενη την απόφαση του κλάδου θα απαιτήσει η νέα σύνθεση του προεδρείου του Διοικητικού Συμβουλίου να είναι αναλογική και αντιπροσωπευτική, δηλαδή η κάθε παράταξη να εκπροσωπείται σε αυτό ανάλογα με τη δύναμη που της έδωσαν οι συνάδελφοι στις εκλογές.

Την προηγούμενη διετία οι άλλες παρατάξεις, αγνοώντας την εντολή του κλάδου, πέταξαν απ' το προεδρείο τη ΔΕΗ ώστε να μπορούν να εφαρμόσουν με λιγότερα εμπόδια το ξεπούλημα των εργασιακών δικαιωμάτων των ηθοποιών, φτάνοντας στο σημείο να αρνούνται να εφαρμόσουν αποφάσεις Γενικών Συνελεύσεων. Μια πιθανή προσπάθειά τους να επαναλάβουν την απαράδεκτη αυτή πρακτική θα σηματοδοτήσει ακόμη μεγαλύτερη αποδυνάμωση του ΣΕΗ μπροστά στη σφοδρή επίθεση που δέχονται τα δικαιώματά μας και θα πρέπει να συναντήσει την αντίθεση όλων των συναδέλφων, ανεξάρτητα από την παράταξη που επέλεξαν στις εκλογές του σωματείου».

Και η ανακοίνωση καταλήγει: «Η ΔΕΗ με τη συμμετοχή της στο Προεδρείο, θα μπορεί από καλύτερη θέση να οργανώνει και να συντονίζει την πάλη του κλάδου απέναντι στην αντιλαϊκή - αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης, της Ευρωπαϊκής Ενωσης και των μεγαλοεργοδοτών, αλλά και απέναντι στον κυβερνητικό - εργοδοτικό συνδικαλισμό που γνωρίσαμε την προηγούμενη διετία και που τόσο πολύ μας έχει κοστίσει. Χαιρετίζουμε τους συναδέλφους που όχι μόνο μας εμπιστεύτηκαν για μια φορά ακόμα και μας ψήφισαν, αλλά έδωσαν μαζί μας μάχη απέναντι στη συκοφαντία και τον καταιγισμό ψεμάτων και ανηθικότητας που δεχτήκαμε προεκλογικά. Καλούμε όλους τους ηθοποιούς να συσπειρωθούν αποφασιστικά στο σωματείο για να συνεχίσουμε μαζί τους δύσκολους αγώνες που μας περιμένουν.

Για ένα σωματείο μαζικό, αγωνιστικό, φορέα ανατροπής της εξουσίας των μονοπωλίων, μάχιμο δίπλα στις δυνάμεις του ΠΑΜΕ. Για έναν πολιτισμό που θα ξυπνάει συνειδήσεις αντίστασης και ανατροπής και δε θα είναι εργαλείο χειραγώγησης και υποταγής του λαού μας».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ