Σάββατο 31 Μάη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Χορεύοντας ... σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Το Φεστιβάλ Χορού του Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων συμπληρώνει φέτος 13 χρόνια συνεχούς παρουσίας και φιλοξενείται για πρώτη φορά εξ ολοκλήρου στο Ιδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης (Πειραιώς 206, ύψος Χαμοστέρνας, Ταύρος), από τις 9 μέχρι τις 29 του Ιούνη. Εξήντα ένας συνολικά δημιουργοί - μέλη του Σωματείου και ανεξάρτητοι χορογράφοι - θα παρουσιάσουν σε τρεις εβδομάδες τα έργα τους στην κεντρική σκηνή, το γκαράζ και το black box του Ιδρύματος.

Φέτος, στο 13ο Φεστιβάλ του Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε έργα από όλο το φάσμα του σύγχρονου ελληνικού χορού. Οι ομάδες που συμμετέχουν στο Φεστιβάλ είναι: Ιασις, Luna Park, Ηχόδραμα, Αθανασία Κανελλοπούλου, YELP Danceco, Δαγίπολη, Ακτίνα, Ελιξ - Εννιάμορφο, Ευγενία Σιγαλού, TrioAA, Μίνα Ανανιάδου, Dancevacuum, Indigo Fera, ΜΥΙΑ, Υπέρ Ορίων, Altius, Aleajactaest, 7o Βήμα, Nimis, Aniline Dancetheater, SaLtaTor, Footsteps, Φωτοσκίασις, On/Off, Ηρος Αγγελος/ΔΗΠΕΘΕ Κέρκυρας, Index Animi, Στίγμα, Inter Se Onus, Soyuz, Creo-Ρέον (Κολεκτίβα Nowisnow), Λυδία Λίθος, Dance Factory, Συν-κίνηση, Λάθος Κίνηση, Resdance, Intravenous, Ditto, Asomo 4, Περιηγητές, Detour, Κι αν Πέσω. Η τιμή του εισιτηρίου των παραστάσεων έχει κρατηθεί πολύ χαμηλή, για να παραμείνει το Φεστιβάλ προσιτό σε όλους τους φίλους του χορού: 8 ευρώ κανονικό, 5 φοιτητικό, ανέργων και 10 ημερήσιο.

Παράλληλα, το Φεστιβάλ Χορού του Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων φιλοξενείται και στη Θεσσαλονίκη, στο θέατρο «Ανετον» και στο Θέατρο Κήπου, από τις 12 έως τις 29 Ιούνη με ένα αφιέρωμα στη χορογράφο Anne Teresa De Keersmaeker και με τη συμμετοχή των ομάδων: Aniline dancetheater, Hermanos, B+6, Μίνα Ανανιάδου, Sσvem-a, Τρίγωνο, Μέλπω Βασιλικού, Γιάννης Μαργαρώνης, Δρυάδες εν πλω, λυδία Λίθος, Intravenus, creo, pus.par.tu, Ηρος Αγγελος, Yelpdance. Co.

Τάνγκο στην Τεχνόπολη

Τη νέα δυναμική και σαγηνευτική μουσικοχορευτική του παραγωγή αργεντίνικου τάνγκο «Tango in Red Major» θα παρουσιάσει ο Gustavo Russo μαζί με την παρτενέρ του Samantha Garcia και 14 χορευτές επί σκηνής - μεταξύ των οποίων δυο Ελληνες - στις 17 Ιούλη φέτος το καλοκαίρι στην «Τεχνόπολη» του Δήμου Αθηναίων (Πειραιώς 100, Γκάζι, τηλ. 210 3475518, 210 3453548). Το κόκκινο ως εμβληματικό χρώμα στο Τάνγκο επικρατεί σε όλη την παράσταση. Χρώμα που συνδέεται με το πάθος, την αγάπη, τη ζωή και το αίμα στο σώμα μας. Το χρώμα της ρίζας του chakra που μας συνδέει με τη Γη. Οπως ακριβώς και το τάνγκο...!


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ