Πέμπτη 29 Μάη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ο άνθρωπος και το σύμπαν

Μεγάλη επιτυχία σημειώνει η νέα χορο - σκηνοθετική δημιουργία του διεθνούς φήμης Δημήτρη Παπαϊωάννου «StillLife», που παρουσιάζει η κεντρική σκηνή της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών. Η παράσταση προγραμματίστηκε μέχρι τις 8 Ιούνη, αλλά παρατάθηκε για πέντε ακόμη βραδιές, από τις 18 έως τις 22 Ιούνη.

Επτά ερμηνευτές πραγματώνουν το σκηνικό σύμπαν του «StillLife». Κάτω από ένα μεγάλο ουρανό, σε μια σκηνική «ερημιά», ο άνθρωπος - εργάτης αναμετριέται με τη βαρύτητα των βασικών υλικών, προσπαθώντας να ενωθεί με την ελαφρότητα του σύμπαντος που τον περιέχει. Τα σώματα ισορροπούν και διασπώνται, δημιουργώντας οπτικές απάτες, με στόχο να φωτίσουν σταδιακά τη σισύφεια αναζήτηση του ανθρώπου για νόημα.

Εικαστική σύλληψη, σκηνοθεσία, κοστούμια (συνεργάτρια η Βασιλεία Ροζάνα), φωτισμοί: Δημήτρης Παπαϊωάννου. Ηχητική σύνθεση: Γιώργος Πούλιος. Σκηνικό: Σε συνεργασία με τους Δημήτρη Θεοδωρόπουλο - Σοφία Ντώνα. Γλυπτική - ζωγραφική: Νεκτάριος Διονυσάτος. Ερμηνευτές: Αριστείδης Σερβετάλης, Δρόσος Σκώτης, Μιχάλης Θεοφάνους, Αργύρης Πανταζάρας, Καλλιόπη Σίμου, Παυλίνα Ανδριοπούλου, Δημήτρης Παπαϊωάννου.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ