Τρίτη 27 Μάη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΠΑΜΕ - ΟΓΕ
Βοήθεια στο λαό της πρώην Γιουγκοσλαβίας

Πρωτοβουλία έμπρακτης αλληλεγγύης προς το λαό της πρώην Γιουγκοσλαβίας (της Βοσνίας - Ερζεγοβίνης, της Σερβίας και της Κροατίας), που βρίσκεται αντιμέτωπος με τις συνέπειες από τις πρόσφατες πλημμύρες, έχει αναλάβει το ΠΑΜΕ, απευθύνοντας κάλεσμα σε Ομοσπονδίες και Συνδικάτα να συγκεντρώσουν είδη πρώτης ανάγκης. Στο κάλεσμα έχουν ήδη ανταποκριθεί τα Εργατικά Κέντρα Λαυρίου και Λάρισας.

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του ΠΑΜΕ, κάλεσμα απευθύνει και η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας. Στην ανακοίνωσή της αναφέρει: «Η ΟΓΕ καλεί τους Συλλόγους και τις Ομάδες της να σταθούν στο πλευρό του λαού της πρώην Γιουγκοσλαβίας, ο οποίος βρίσκεται σήμερα αντιμέτωπος με τις συνέπειες από τις πρόσφατες καταστροφικές πλημμύρες, συγκεντρώνοντας είδη πρώτης ανάγκης.

Συμμετέχουμε στην προσπάθεια του ΠΑΜΕ και συγκεντρώνουμε βοήθεια για το λαό της Γιουγκοσλαβίας. Καλούμε τις γυναίκες των λαϊκών στρωμάτων να συμβάλουν με είδη πρώτης ανάγκης και υγιεινής, όπως: Λευκά είδη (σεντόνια, κουβέρτες), κάλτσες και εσώρουχα για όλες τις ηλικίες, πάνες για μωρά και ενήλικες, είδη υγιεινής (σαπούνια, χαρτί υγείας, μωρομάντιλα, οδοντόκρεμες, οδοντόβουρτσες, σερβιέτες), αντισηπτικά σαπούνια, γάλα σε σκόνη για μωρά και εβαπορέ.

Δεν ξεχνάμε την επέμβαση των Ευρωπαίων και Αμερικανών ιμπεριαλιστών, από την οποία φέτος συμπληρώθηκαν 15 χρόνια. Δεν ξεχνάμε το διαμελισμό της χώρας. Στεκόμαστε και σήμερα, όπως και κατά την περίοδο των ΝΑΤΟικών βομβαρδισμών, στο πλευρό του γειτονικού λαού. Οι δυνάμεις της ΟΓΕ θέτουν στο στόχαστρό τους τη φτώχεια και τα βάσανα που φέρνει στο λαό της πρώην Γιουγκοσλαβίας, όπως και σε όλους τους λαούς, η πολιτική της ΕΕ και των κυβερνήσεων της πλουτοκρατίας. Η πολιτική που αφήνει τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους εκτεθειμένους απέναντι στα ακραία καιρικά και άλλα φυσικά φαινόμενα».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ