Τρίτη 27 Μάη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Κλειστή η Παιδοχειρουργική Κλινική στο «Τζάνειο»

Την άμεση επαναλειτουργία της Παιδοχειρουργικής Κλινικής του Τζάνειου Νοσοκομείου ζητούν η Ενωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ) και ο Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά (ΙΣΠ). Το θέμα έφεραν στο ΔΣ της ΕΙΝΑΠ οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ. Η Παιδοχειρουργική συμμετέχει στην εφημερία του νοσοκομείου (κάθε τέσσερις μέρες) και καλύπτει, εκτός από τον Πειραιά, τους γύρω δήμους και τα νησιά του Αργοσαρωνικού. Δηλαδή, εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες.

Η Παιδοχειρουργική Κλινική λειτουργεί στο κτίριο που κατασκευάστηκε πριν από μερικά χρόνια, με την ονομασία «Κέντρο Μητέρας - Παιδιού». Το καινούργιο κτίριο δεν αξιοποιείται πλήρως, λόγω έλλειψης προσωπικού όλων των ειδικοτήτων και σύγχρονο ιατρικό εξοπλισμό.

Η Παιδοχειρουργική Κλινική σταμάτησε να λειτουργεί απ' τον περασμένο Σεπτέμβρη, όταν οι γιατροί μετατέθηκαν σε άλλα νοσοκομεία ή συνταξιοδοτήθηκαν. Εμεινε μόνο ο διευθυντής, που μετακινήθηκε στο «Αγία Σοφία». Αυτό σημαίνει ότι οι κάτοικοι του Δήμου Πειραιά και των γύρω δήμων πρέπει να καλυφτούν με περίπου 20 παιδοχειρουργικά κρεβάτια του ΓΝ Νίκαιας και από τα Νοσοκομεία Παίδων της Αθήνας.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ