Σάββατο 19 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 55
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Απόρριψη - προάγγελος;

Νέο «χαστούκι» για τον έκπτωτο πρόεδρο της ΕΠΑΕ, Β. Μητρόπουλο. Χτες ο Πρόεδρος Πρωτοδικών, Σπ. Παπαδάκης απέρριψε την αίτηση ανάκλησης κατά της προσωρινής διαταγής και έτσι η απαγόρευση άσκησης καθηκόντων προέδρου για τον Μητρόπουλο διατηρείται σε ισχύ. Μάλιστα η αιτιολογία του λειτουργού της Θέμιδας αποτελεί κόλαφο για την ΕΠΟ (που αποφάσισε πως υπερέχει της δικαιοσύνης η συμφωνία ιδιωτών) αλλά και, σύμφωνα με την εκτίμηση νομικών κύκλων, προάγγελο της κατάληξης που θα 'χει η συζήτηση της κύριας δίκης ασφαλιστικών μέτρων και διορισμού προσωρινής διοίκησης για τη λίγκα.

Στο σκεπτικό, μεταξύ άλλων, αναφέρεται πως «η αναστολή επί τρίμηνο κυρώσεων ή λήψη οποιασδήποτε φύσεως μέτρων αφορά αποφάσεις που επηρεάζουν τις νόμιμες δραστηριότητες των μερών ή ορισμένων μελών τους και επομένως δεν αφορά την αναστολή ισχύος της τελεσίδικης αποφάσεως της Επιτροπής Εφέσεως της ΕΠΟ η οποία διαπιστώνει ότι συντρέχει κώλυμα της παραπομπής του με αμετάκλητο Βούλευμα να δικαστεί για υπεξαίρεση σε βαθμό κακουργήματος, δηλαδή για παράνομη δραστηριότητα αυτού και τη συνεπεία του κωλύματος αυτού, αυτοδίκαιη έκπτωση από τ' αξιώματά του»...

Από την πλευρά του ο Β. Μητρόπουλος εξέδωσε ανακοίνωση που παρανόμως στάλθηκε από τα γραφεία της ΕΠΑΕ. Επιτίθεται στον δικαστικό λειτουργό κάνοντας λόγο για «σημερινή τάξη πραγμάτων που αδίστακτα προβαίνει σε αυθαιρεσίες» και χαρακτηρίζει την απόφαση «μνημείο προκλητικότητας» που «εκθέτει εκείνους που την εξέδωσαν». Τον ψέγει γιατί «αυτοβούλως υπεισέρχεται και κρίνει το περιεχόμενο του μνημονίου (ΦΙΦΑ, ΓΓΑ, ΕΠΟ)» και «ενημερώνει» ότι «στις επικείμενες εκλογές της ΦΙΦΑ, επιτρέπεται η συμμετοχή φυσικών προσώπων, επομένως και δικαστικών...».

Ο έκπτωτος πρόεδρος όμως βάλλει και κατά της ΕΠΟ (...) καταλογίζοντας «σημαντική ευθύνη για όλη την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί» στο προεδρείο της. Μέμφεται τα μέλη του γιατί, όπως υποστηρίζει, δεν έπραξαν τα (κατά την άποψή του) δέοντα, που φυσικά θα ήταν ευνοϊκά για τον ίδιο. Από την οργή του δε θα μπορούσε να ξεφύγει ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γ. Φλωρίδης, αλλά και ο πρώην πρόεδρος του Πανιωνίου, Αχ. Μπέος. Κλείνοντας, διαβεβαιώνει πως θα συνεχίσει τις μάχες «οι οποίες ακόμα και αν δεν έχουν αίσιο τέλος θα εκθέτουν καθημερινά, τους υπέρμαχους της ρήσης του Λουδοβίκου "το κράτος είμαι εγώ" και κάθε αλεξιπτωτιστή του χώρου, περιστασιακό φορέα της εξουσίας».

Σχολιάζοντας τα παραπάνω, οι νομικοί σύμβουλοι της ΠΑΕ Πανιώνιος, Π. Καϊμακάμης και Κλ. Ρούσσος, ανέφεραν: «Είμαστε ικανοποιημένοι που οι νομικά βάσιμοι και αληθείς ισχυρισμοί μας οδήγησαν στη λύση που ταλαιπωρεί το ελληνικό ποδόσφαιρο. Περισσότερος σεβασμός στη δικαιοσύνη και τους θεσμούς επιβάλλεται στ' άτομα που θέλουν να παρουσιάζονται ως ηγέτες του ελληνικού αθλητισμού. Δεν επιτρέπεται να διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ