Σάββατο 10 Μάη 2014 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΝΔΙΑ
Ολοκληρώνονται τη Δευτέρα οι εκλογές

ΝΕΟ ΔΕΛΧΙ.--

Τη Δευτέρα 12 Μάη αναμένεται να ολοκληρωθούν οι εκλογές για την ανάδειξη της νέας Βουλής, οι οποίες ξεκίνησαν στις 7 Απρίλη. Οι ψηφοφόροι υπολογίζονταν σε 814 εκατομμύρια (αυξημένα κατά 100 εκατομμύρια από τις προηγούμενες εθνικές εκλογές το 2009). Ολα δείχνουν ότι το κυβερνών εδώ και χρόνια κόμμα του Κογκρέσου θα υποστεί μεγάλη απώλεια δυνάμεων και πρώτο αναμένεται το κόμμα Μπαρατίγια Τζανάτα με αρχηγό τον Ναρέντρα Μόντι.

Σε πρόσφατη συνέντευξή του ο Μόντι εμφανίστηκε σίγουρος για την επικράτησή του, ενώ σχετικά με τις τεταμένες σχέσεις Ινδίας - Πακιστάν, δήλωσε ότι «για να έχουμε μια λογική συζήτηση, πρώτα πρέπει να σταματήσουν οι εκρήξεις και οι πυροβολισμοί».

Το αποτέλεσμα των εκλογών αναμένεται με ενδιαφέρον από όλες τις μερίδες της αστικής τάξης, που διατηρούν υψηλές προσδοκίες από την ανάδυση της ινδικής καπιταλιστικής οικονομίας σε υψηλότερες θέσεις διεθνώς. Η Ινδία ανήκει σήμερα στην ιμπεριαλιστική ένωση των BRICS μαζί με Ρωσία, Κίνα, Βραζιλία και Νότια Αφρική και διεκδικεί με όλο και μεγαλύτερες αξιώσεις μερίδια της ασιατικής, αλλά και παγκόσμιας αγοράς για τα μονοπώλιά της.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ