Κυριακή 4 Μάη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Απεργούν σήμερα οι εργαζόμενοι στο Εμπόριο

Σε συγκέντρωση στην πλατεία Καπνικαρέας στις 10.30 π.μ. καλεί ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν σήμερα, Κυριακή, οι εργαζόμενοι στο Εμπόριο. Η σημερινή είναι μια από τις 7 Κυριακές του χρόνου που, όπως προβλέπει ο νόμος, όλα τα καταστήματα μπορούν να είναι ανοιχτά. Με το νόμο αυτό γίνεται ένα καθοριστικό βήμα για την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας στο Εμπόριο και μετά σε άλλους κλάδους.

Στην Αθήνα ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας καλεί στην απεργία και σε συγκέντρωση στην πλατεία Καπνικαρέας στις 10.30 το πρωί. Στην απεργία καλεί και η Πανελλαδική Γραμματεία Εμπορίου - Υπηρεσιών του ΠΑΜΕ με τα εξής αιτήματα: Οχι στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας. Υπερασπίζουμε την Κυριακή ως υποχρεωτική αργία για όλα τα καταστήματα. Εθνικό ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων που δεν θα ξεπερνά τις 48 ώρες τη βδομάδα με 3 απογεύματα κλειστά τα μαγαζιά και με σταθερό ωράριο. Για τους εργαζόμενους στο Εμπόριο 8ωρο - 5ήμερο - 40ωρο με μόνιμη και σταθερή εργασία.

Επίσης, να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και οι διατάξεις που απελευθερώνουν το ωράριο. Κατάργηση της μερικής απασχόλησης, του ωρομίσθιου, των συμβάσεων ορισμένου χρόνου και όλων των ελαστικών μορφών εργασίας και μετατροπή τους σε 8ωρες συμβάσεις αορίστου χρόνου. Υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων με βάση τις ανάγκες των εργαζομένων. Κατάργηση της εκ περιτροπής εργασίας.

Κάλεσμα στους αυτοαπασχολούμενους να συστρατευθούν με τους εργαζόμενους και το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα απευθύνει η ΠΑΣΕΒΕ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ