Σάββατο 19 Απρίλη 2014 - Κυριακή 20 Απρίλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΑΗΣ 2014
«ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ»: Τρέχει για τη ... σταθερότητα του συστήματος

Με αλλεπάλληλες συνεντεύξεις και δηλώσεις του ο επικεφαλής του «Ποταμιού», Σταύρος Θεοδωράκης, δήλωσε προς κάθε ενδιαφερόμενο διαθέσιμος να συνδράμει μετεκλογικά στην «πολιτική σταθερότητα», τη σταθερότητα του συστήματος, ανάλογα με τους συσχετισμούς που θα διαμορφωθούν μεταξύ όλων των κομμάτων της διαχείρισης.

«Στόχος μας είναι να είμαστε όσο το δυνατόν πιο κοντά από πλευράς ποσοστών στα δύο κόμματα εξουσίας. Μόνο έτσι θα μπορούμε να επιβάλουμε συνεργασίες», είπε χαρακτηριστικά στην «Καθημερινή». Ξεκαθάρισε ακόμα ότι μπορεί να παίξει ρόλο μπαλαντέρ σε όποια μεριά του δίπολου τον τάξουν μετεκλογικά τα συμφέροντα της αστικής τάξης: «Εχουμε συγγενείς και στον ΣΥΡΙΖΑ και στη ΝΔ. Οχι πολλούς, αλλά έχουμε. Δεν είναι όλοι ακροδεξιοί στη ΝΔ ούτε είναι όλοι σταλινικοί στον ΣΥΡΙΖΑ».

Μιλώντας στο «Mega», επανέλαβε ότι μετά τις ευρωεκλογές και αφού θα έχει γίνει η καταγραφή της δύναμης του «Ποταμιού», θα παρουσιαστεί η πλατφόρμα των θέσεων του κόμματος, το εθνικό σχέδιο δράσης, «ώστε να δούμε με ποιους μπορούμε να κυβερνήσουμε». Πρόσθεσε πως «αν ο κόσμος πει "μείνετε εδώ, είστε τρίτη δύναμη"» το "Ποτάμι" θα καλέσει τα κόμματα για να συζητήσει την πρότασή του «και ανάλογα τη συμπεριφορά τους θα δούμε ποιους συμμάχους έχουμε την επόμενη ημέρα». Και συνέχισε: «Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να κάνουμε μια κυβέρνηση με 51%. Η χώρα δεν μπορεί να κάνει κυβέρνηση με 25% δεξιά και 25% αριστερά». Εκεί λοιπόν θα 'ρθει ως «τσόντα» το «Ποτάμι», να κάνει τη συγκυβέρνηση πιο ...ομοειδή και λειτουργική.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ