Σάββατο 12 Απρίλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΟΛΟΜΒΙΑ
Νέες δολοφονίες αγωνιστών

Συνεχίζονται στην Κολομβία οι δολοφονίες συνδικαλιστών αγωνιστών. Την Πέμπτη δολοφονήθηκε από αγνώστους, που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα, έξω από το σπίτι του ο αγρότης ηγέτης Ντούγκλας Σουλουάγκα, στην περιοχή του Κατατούμπο, περιοχή όπου οι αγρότες και οι εργάτες γης πρωτοστάτησαν τον περσινό Ιούλιο στην πολυήμερη κινητοποίηση - απεργία. Σημειώνουμε ότι είναι ο τρίτος αγρότης αγωνιστής ηγέτης της κινητοποίησης που δολοφονείται, ενώ στην περιοχή αυτή είναι έντονη η παρουσία του στρατού, αλλά και αντιδραστικών παραστρατιωτικών οργανώσεων που είναι στην υπηρεσία μεγάλων γαιοκτημόνων.

Η Ενωση των Αγροτών σε ανακοίνωσή της κατονομάζει ως υπεύθυνους για τη νέα δολοφονία το κολομβιανό κράτος και τον υπουργό Αμυνας και απαιτεί να ξεκινήσει σοβαρός έλεγχος για να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι.

Επίσης την Τετάρτη δολοφονήθηκε από αγνώστους σε ενέδρα έξω από το σπίτι του στην περιοχή Ουραμπά ο πρωτοπόρος αγωνιστής στο κίνημα για τη διανομή γης στους ακτήμονες αγρότες, Χεσούς Αντάν Κίντο. Η δολοφονία αυτή γίνεται σε μια περιοχή με μπανανοφυτείες, που το λαϊκό κίνημα έχει χτυπηθεί βάναυσα από το αστικό κράτος και το παρακράτος πολλές φορές με χιλιάδες θύματα, ενώ μόνο από το 2005 έχουν δολοφονηθεί 70 αγωνιστές.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ