Παρασκευή 11 Απρίλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
ΑΤΙΤΛΟ

ΠΕΡΘ.-- Νέα σήματα που ίσως ανήκουν στο «μαύρο κουτί» του «χαμένου» «Μπόινγκ 777» εντοπίστηκαν χτες. Ειδικοί απέδιδαν τη μικρή τους διάρκεια στο ότι το σήμα της μπαταρίας θα εκπνεύσει από μέρα σε μέρα. Σε συνέντευξή του στο BBC ο Μαλαισιανός υπουργός Μεταφορών και Αμυνας, Χισαμουντίν Χουσεΐν» δήλωσε ότι «δεν έχουμε τίποτα να κρύψουμε».

ΣΑΡΑΓΕΒΟ.-- Επαναλαμβάνονται τις τελευταίες μέρες οι διαδηλώσεις κατά της κεντρικής κυβέρνησης και τοπικών διοικητικών δομών στη Βοσνία - Ερζεγοβίνη από χιλιάδες πολίτες που διαμαρτύρονται για τη δραματική υποβάθμιση της ζωής τους, τη φτώχεια και την ανεργία, που είναι αποτέλεσμα των πολιτικών επιλογών της ντόπιας αστικής τάξης σε συνεργασία και συνεννόηση με την ΕΕ. Μερίδα διαδηλωτών ζήτησε «επανέλεγχο» των «ύποπτων» ιδιωτικοποιήσεων και κατάργηση προνομίων για θεσμούς και όργανα Δημόσιας Διοίκησης σε όλα τα επίπεδα και διακοπή του δανεισμού από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

ΚΟΝΑΚΡΙ.-- Τους 110 ξεπέρασαν χτες οι νεκροί από την επιδημία του αιμορραγικού πυρετού που πλήττει τη δυτικοαφρικανική Γουινέα.

ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ.-- Περίπου 450 Αμερικανοί και Ρουμάνοι στρατιώτες ξεκίνησαν χτες κοινή αεροπορική και χερσαία στρατιωτική άσκηση στη βορειοδυτική Ρουμανία, για τέταρτη φορά από την έναρξη του έτους.

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ.-- Εντείνονται τα παζάρια για το σχηματισμό της νέας σερβικής κυβέρνησης μεταξύ πολιτικών κομμάτων που εκφράζουν τα συμφέροντα της αστικής τάξης, με τον νικητή των πρόσφατων εκλογών, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, να απευθύνει χτες πρόσκληση συνεργασίας και στο μειονοτικό κόμμα της «Συμμαχίας των Ούγγρων Βοϊβοδίνας».

ΠΡΕΤΟΡΙΑ.-- Δυνάμεις του βρετανικού Πολεμικού Ναυτικού ξεκίνησαν χτες κοινές ναυτικές ασκήσεις με το Πολεμικό Ναυτικό της Νότιας Αφρικής στη ναυτική βάση Σάιμονς Τάουν.

ΧΑΡΤΟΥΜ - ΓΕΝΕΥΗ.-- Η ανάφλεξη των επιθέσεων, το τελευταίο δίμηνο, στη δυτική επαρχία του Σουδάν, Νταρφούρ, καθυστερεί τις επισκέψεις πρεσβευτών χωρών της ΕΕ και αξιωματούχων του ΟΗΕ σε καταυλισμούς προσφύγων, ανακοίνωσαν χτες Σουδανοί αξιωματούχοι.

ΑΜΠΟΥΤΖΑ.-- Ενα 14χρονο κορίτσι που εξαναγκάστηκε σε γάμο την περασμένη βδομάδα με έναν 35χρονο ομολόγησε, χτες, ότι προκάλεσε το θάνατο του «συζύγου» της και άλλων τριών φίλων του δηλητηριάζοντας το γεύμα τους. Το κορίτσι, που προερχόταν από ένα φτωχό χωριό της βόρειας νιγηριανής πόλης Κάνο, είπε πως τους δηλητηρίασε γιατί δεν άντεχε το γάμο και τη ζωή με έναν άνθρωπο που δεν αγαπούσε...


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ