Τετάρτη 2 Απρίλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΝΕΟΛΑΙΑ
Το ταξίδι των μαθητικών φεστιβάλ συνεχίζεται...

Με ζωντάνια και μπόλικη φαντασία οι μαθητές σε Πελοπόννησο, Ζάκυνθο, Κεφαλονιά ξεκίνησαν τις προετοιμασίες για το Μαθητικό Φεστιβάλ της ΚΝΕ. Ηδη από τα Χριστούγεννα άρχισαν να πέφτουν οι πρώτες ιδέες και να αγωνιούν για τις φετινές δραστηριότητες. Αξιοποιώντας και την περσινή πείρα, από νωρίς οι σύντροφοι κουβέντιασαν με τις παρέες τους και αυτές με άλλους μαθητές για να ανταλλάξουν γνώμες. Ετσι, μαζί με τη δραστηριότητα που έχει ανοίξει η οργάνωση ενάντια στο φασισμό και τη Χρυσή Αυγή, έχουμε ξεκινήσει και την προπαγάνδα - οργάνωση του Φεστιβάλ.

Πρώτος κεντρικός σταθμός τα τουρνουά ποδοσφαίρου, μπάσκετ και βόλεϊ, με σύνθημα «Οχι σε όλα τα ναρκωτικά». Ξεκίνησε το περασμένο Σαββατοκύριακο σε Πάτρα και Ζάκυνθο και συνεχίζει τη διαδρομή του στις μεγάλες πόλεις της περιοχής. Θα ολοκληρωθεί με την απονομή των βραβείων την πρώτη μέρα του Φεστιβάλ.

Οργανώνονται συσκέψεις νέων καλλιτεχνών, συζητήσεις με παρέες, μαθητές που θέλουν να συμμετάσχουν στο φεστιβάλ είτε με την καλλιτεχνική τους δημιουργία, είτε και με άλλους τρόπους (προπαγάνδα κ.τ.λ). Ο καθένας, ανάλογα με τα ενδιαφέροντά του, με τις κλίσεις του, συμβάλλει στην καλή οργάνωσή τους και στην επιτυχία τους εκείνες τις μέρες. Για παράδειγμα, στην Πάτρα κρεμάστηκαν πανό έξω από τα σχολεία, έγινε graffiti σε τοίχο με το λογότυπο του Φεστιβάλ «ΕΕ vs νεολαία. Σπάσε τα δεσμά».

Οι μαθητές έχουν κολλήσει παντού το κάλεσμα συμμετοχής στο Φεστιβάλ (πάρκα, σχολεία, φροντιστήρια). Απευθύνονται σε ωδεία με πρόσκληση, ώστε να έρθουν τμήματα ολόκληρα να παρουσιάσουν κομμάτια καλλιτεχνικής δημιουργίας που τις περισσότερες φορές μένουν μόνο στους τέσσερις τοίχους της αίθουσας εκδηλώσεων του ωδείου.

Θέλουμε τα φεστιβάλ να αποτελέσουν έκφραση της νεανικής δημιουργίας και η ανταπόκριση σε αυτό το κάλεσμα είναι θετική. Στο Ληξούρι, μαθητής από το ΕΠΑΛ θα παρουσιάσει τραγούδι που έγραψε για τους σεισμούς που ταλαιπώρησαν και ταλαιπωρούν ακόμα την περιοχή, στο οποίο με ευφάνταστο τρόπο παρουσιάζει το τι έχει γίνει όλο αυτό το διάστημα. Στους Αγίους Θεοδώρους, η προσέλευση των μαθητικών συγκροτημάτων είναι ιδιαίτερα αυξημένη - θέλουν οι μαθητές να εκφράσουν και με αυτόν τον τρόπο τον προβληματισμό τους για την καταπολέμηση του φασισμού. Γίνονται συνεχώς συναντήσεις με συγκροτήματα, θεατρικές ομάδες, ομάδες κινηματογράφου. Τα μέλη και οι φίλοι της ΚΝΕ ετοιμάζουν θεατρικά, ώστε να παρουσιάσουν με ζωντανό και κωμικό τρόπο το ρόλο της ΕΕ, της φασιστικής Χρυσής Αυγής, τη μαχητική στάση ζωής που πρέπει να έχει ένας νέος σήμερα μακριά από όλα τα ναρκωτικά.

Αντίστοιχο κάλεσμα έχει γίνει σε χορευτικούς συλλόγους, αθλητικούς συλλόγους, ορειβατικούς συλλόγους, θεατρικές ομάδες, ομάδες κινηματογράφου κ.τ.λ. Ηδη, έχουν προγραμματιστεί πλούσιες δραστηριότητες για τις μέρες του Φεστιβάλ: Επίδειξη μαχητικών αθλημάτων (ξιφασκία, ταε κβον ντο, πυγμαχία), αθλήματα (πινγκ πονγκ, μπάσκετ, ποδόσφαιρό, βόλεϊ), σκάκι, έκθεση ζωγραφικής, χώρος γκράφιτι, επίδειξη παραδοσιακών χορών. Στη Ζάκυνθο, οι μαθητές στην περιοχή Βολίμες θα φτιάξουν χορευτική ομάδα για την επίδειξη παραδοσιακών χορών στο φεστιβάλ.

Οι μέρες μέχρι τα μαθητικά Φεστιβάλ είναι μετρημένες. Παίρνοντας υπόψη τη θετική πείρα που υπάρχει, οι μαθητικές Οργανώσεις και οι φίλοι της ΚΝΕ δίνουμε όλες τις δυνάμεις μας για την επιτυχία τους. Περισσότεροι μαθητές να έρθουν σε επαφή με την ΚΝΕ, να γνωρίσουν την πραγματική διέξοδο από την κατάσταση που βιώνουμε σήμερα, κόντρα στις συνέπειες της κρίσης, να στρατευτούν μαζί της.


Γ. Δ. - Κ.Τ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ