Σάββατο 29 Μάρτη 2014 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΝΙΚΟΣ ΣΟΦΙΑΝΟΣ
Είναι άμεση ανάγκη ο δήμος να διεκδικήσει νέους χώρους άθλησης

Το ζήτημα της πλήρους υποβάθμισης του δικαιώματος του λαού για άθληση αναδείχθηκε από την περιοδεία που πραγματοποίησε σε αθλητικούς χώρους του δήμου ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας. Ο Ν. Σοφιανός επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις του ερασιτέχνη Απόλλωνα Σμύρνης στη Ριζούπολη, τις αντίστοιχες του Πανελληνίου στην Κυψέλη, καθώς και τις αθλητικές εγκαταστάσεις του δήμου στο Ρουφ.

Κατά τη διάρκεια της περιοδείας, ο Ν. Σοφιανός είχε την ευκαιρία να μιλήσει με αθλούμενους, προπονητές, παράγοντες και εργαζόμενους στον τομέα του Αθλητισμού, διαπιστώνοντας την κατάσταση που επικρατεί σε μια σειρά σημαντικά ζητήματα όπως η κατάσταση των αθλητικών χώρων, η επιβολή χαρατσιού στους αθλούμενους για να κάνουν χρήση αυτών, αλλά και τα προβλήματα που αφορούν τους εργαζομένους στον τομέα του Αθλητισμού.

Μετά την επίσκεψη στις εγκαταστάσεις του Ρουφ, ο Νίκος Σοφιανός δήλωσε: «Επισκεφτήκαμε τις αθλητικές εγκαταστάσεις του δήμου στο Ρουφ, συζητήσαμε με τους εργαζόμενους του δήμου, τους προπονητές των ομάδων, με γονείς που συνοδεύουν τα παιδιά τους. Εκατοντάδες παιδιά αθλούνται στις ακαδημίες του δήμου, αλλά και στα τμήματα και τις ομάδες των συλλόγων. Αναδείχθηκε το συνολικότερο πρόβλημα υποβάθμισης του Αθλητισμού, του δικαιώματος της νεολαίας στην άθληση, μια πολιτική που δεν αφορά μόνο το δήμο. Χαρακτηρίζεται από την περικοπή των επιχορηγήσεων στις ομοσπονδίες, από τη μείωση των ωρών της γυμναστικής στα σχολεία, από την κατάργηση των σχολικών πρωταθλημάτων. Μιλώντας για τις αθλητικές εγκαταστάσεις του δήμου, φαίνεται καθαρά η υποβάθμιση αυτής της σοβαρής δραστηριότητας. Σήμερα στην Αθήνα υπάρχουν μόλις τρία ποδοσφαιρικά γήπεδα για την άθληση 28 ομάδων μαζί με τις ακαδημίες τους, και για την προπόνηση και για το αγωνιστικό πρόγραμμα των ομάδων. Στο Δημοτικό Συμβούλιο συχνά αναδείξαμε προβλήματα των συλλόγων, αλλά και των υποδομών του δήμου. Θα επισκεφθούμε ξανά όλες τις αθλητικές εγκαταστάσεις του δήμου και θα ολοκληρώσουμε τη συζήτηση και με μεγάλα σωματεία και συλλόγους της Αθήνας. Επιμένουμε στην ανάγκη άμεσης διεκδίκησης από την πλευρά του δήμου δημιουργίας νέων δημοτικών ποδοσφαιρικών γηπέδων, νέων χώρων άθλησης, με την ταυτόχρονη κατάργηση της ανταποδοτικής εισφοράς των 10 ευρώ ανά παιδί για τη συμμετοχή στις ακαδημίες του δήμου.

Τις προηγούμενες μέρες συναντηθήκαμε και με παράγοντες του ερασιτέχνη Απόλλωνα Σμύρνης στη Ριζούπολη, επισκεφτήκαμε τις εγκαταστάσεις του Πανελλήνιου ΓΣ στο Πεδίον του Αρεως. Επιδιώξαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο να υπάρξει πλαίσιο συνεργασίας του δήμου, ειδικά με τα μεγάλα ιστορικά σωματεία της πόλης. Πλαίσιο συνεργασίας για συνδυασμένες δράσεις αξιοποίησης των υποδομών, για δωρεάν συμμετοχή των παιδιών ώστε να μην αποτελεί η μηναία συνδρομή εμπόδιο στην άθληση των παιδιών της λαϊκής οικογένειας, ιδιαίτερα σε συνθήκες κρίσης. Ομως σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να παραχωρούνται δημοτικοί χώροι για αποκλειστική χρήση από ομάδες, δεν μπορούν να αφήνονται παράθυρα για εμπορευματοποίηση, δεν μπορεί να στηρίζονται λογικές ανταποδοτικής λειτουργίας αυτών των χώρων. Με αυτή την έννοια καταψηφίσαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο το μνημόνιο συνεργασίας του δήμου με τον Παναθηναϊκό, αιτιολογώντας την άρνησή μας για παραχώρηση αθλητικών υποδομών του δήμου κατ' αποκλειστική χρήση σε ένα μόνο σωματείο, την ώρα που δεκάδες σωματεία από τις γειτονιές με αυτόν τον τρόπο αποκλείονται».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Δεν χωράει ο αθλητισμός στα σχέδια για το κέρδος(2019-06-07 00:00:00.0)
Ο Αθλητισμός πρέπει να αποτελεί καθολικό κοινωνικό δικαίωμα(2019-04-04 00:00:00.0)
Με επιτυχία και μαζικότητα η πρεμιέρα της διοργάνωσης(2016-04-06 00:00:00.0)
Είναι άμεση ανάγκη ο δήμος να διεκδικήσει νέους χώρους άθλησης(2014-03-29 00:00:00.0)
Το πρόγραμμα του Ν. Σοφιανού(2014-03-23 00:00:00.0)
Ερώτηση του ΚΚΕ για το χαράτσι στα Εθνικά Αθλητικά Κέντρα(2010-12-03 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ