Τρίτη 25 Μάρτη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ
Κινητοποίηση ενάντια στα σχέδια της αντίδρασης

ΚΑΡΑΚΑΣ.--

Μεγάλη κινητοποίηση χιλιάδων φοιτητών, νεολαίας και εργαζομένων στον τομέα της παιδείας πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στη Βενεζουέλα, για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στα σχέδια της αντιδραστικής αντιπολίτευσης να δημιουργήσει συνθήκες χάους και αποσταθεροποίησης, ενέργειες που συνεχίζονται σποραδικά, αξιοποιώντας πραγματικά ή τεχνητά δημιουργημένα προβλήματα, όπως η έλλειψη σε ορισμένα διατροφικά είδη, μια βιομηχανία που ελέγχει βέβαια το ιδιωτικό κεφάλαιο.

Η πορεία πραγματοποιήθηκε για να εκφραστεί αλληλεγγύη στο Εθνικό Πειραματικό Πανεπιστήμιο των Ενόπλων Δυνάμεων στην επαρχία της Τάτσιρα, που έγινε στόχος εμπρησμού την περασμένη βδομάδα. Στην κινητοποίηση συμμετείχε και ο πρόεδρος της χώρας Νικολάς Μαδούρο, που αφού καταδίκασε τον εμπρησμό, κατήγγειλε ότι ομάδες που σχετίζονται με την αντιδραστική αντιπολίτευση επιτέθηκαν και σε άλλες 15 υποδομές πανεπιστημίων, που όπως σημείωσε «γίνονται στο πλαίσιο ενός νέου σχεδίου πραξικοπήματος», ενώ υπογράμμισε ότι οι ενέργειες αυτές δεν θα μείνουν ατιμώρητες.

Στις βίαιες διαδηλώσεις της αντιπολίτευσης που έχουν ξεκινήσει από τις 12 Φλεβάρη έχουν συνολικά σκοτωθεί 34 άνθρωποι και τραυματιστεί εκατοντάδες, καθώς οι ομάδες κρούσης που έχουν άμεση σχέση με τις πρεσβείες ιμπεριαλιστικών χωρών (υπάρχουν στοιχεία ότι εκπαιδεύτηκαν εκεί) συχνά χρησιμοποιούν όπλα ή ακόμα και παγίδες θανάτου όπως σύρματα που τραυμάτισαν θανάσιμα περαστικούς. Ανάμεσα στους νεκρούς είναι και 6 αστυνομικοί, ενώ τα περισσότερα θύματα χτυπήθηκαν από σφαίρες. Το τελευταίο θύμα είναι η 28χρονη Αντριάνα Αρκιόλα, 3 μηνών έγκυος, που εργαζόταν ως διερμηνέας στη νοηματική σε τοπικό κανάλι στην επαρχία Μιράντα και πυροβολήθηκε από αγνώστους. Στη συγκεκριμένη επαρχία που είναι κυβερνήτης ένας εκ των ηγετών της αντιδραστικής αντιπολίτευσης, ο Ενρικέ Καπρίλες, έχουν γίνει καταγγελίες ότι η τοπική αστυνομία καλύπτει και συνεργάζεται με ένοπλες συμμορίες της αντίδρασης.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ