Σάββατο 22 Μάρτη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ
Καταγγελία για τη φιέστα Παχατουρίδη για την ανεργία

Την ΕΕ, την κυβέρνηση, τη διοίκηση Παχατουρίδη, τα κόμματα και τις δημοτικές παρατάξεις του ευρωμονόδρομου, καταγγέλλει η Λαϊκή Επιτροπή Αγώνα Περιστερίου, με αφορμή το σεμινάριο - φιέστα για την ανεργία που διοργανώνεται στο Περιστέρι από την ΕΕ και το Δήμο σήμερα το απόγευμα.

Οπως σημειώνει μεταξύ άλλων στη σχετική της ανακοίνωση «έρχονται στην πόλη της φτώχειας και της ανεργίας για να στήσουν το χορό μιας νέας κοροϊδίας μέσα στα ερείπια που έχει δημιουργήσει η δική τους πολιτική. Ολοι αυτοί που βαδίσανε χέρι - χέρι για να εφαρμοστεί πιστά η πολιτική των απολύσεων, των ιδιωτικοποιήσεων, της διάλυσης της Υγείας και της Παιδείας, των χαρατσιών της ανταποδοτικότητας και της καταστολής, έρχονται τώρα να εκμεταλλευτούν την απελπισία και την ανέχεια χιλιάδων οικογενειών, μοιράζοντας ψίχουλα και ψεύτικές ελπίδες.

Προσπαθούν να εξωραΐσουν την εικόνα της ΕΕ (...) θέλουν να εγκλωβίσουν τη λαϊκή δυσαρέσκεια στην αυταπάτη ότι μπορεί να υπάρξει φιλολαϊκή λύση και ευημερία μέσα στην ΕΕ και να αποκρύψουν τον βαθιά αντιλαϊκό και αντιδραστικό της χαρακτήρα. Τώρα λένε ότι η ΕΕ ενδιαφέρεται για τους ανέργους και χρηματοδοτεί προγράμματα για την αντιμετώπιση της ανεργίας. Η αλήθεια είναι ότι η ΕΕ στηρίζει τους μεγάλους επιχειρηματίες αντί για τους ανέργους. Τα προγράμματα της δήθεν κατάρτισης για τους νέους είναι προγράμματα ανακύκλωσης της ανεργίας για να προσφέρουν νέα φτηνή εργατική δύναμη στους καπιταλιστές. Η απλήρωτη εργασία και στα 5μηνα προγράμματα των δήμων είναι καθεστώς (...) ο κ. Παχατουρίδης, που ισχυρίζεται ότι είναι "ανεξάρτητος" και "αντιμνημονιακός", έχει εφαρμόσει στο Περιστέρι με χαρακτηριστική συνέπεια αυτή την αντεργατική πολιτική (...) Φτάνει πια η κοροϊδία. Να σπάσουμε τα δεσμά της ΕΕ και των μονοπωλίων. Να πάρουμε τις τύχες στα δικά μας χέρια (...) Τώρα παίρνουμε μέρος όλοι στον αγώνα για άμεσα μέτρα προστασίας των ανέργων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ