Το πρώτο αφορά τη μείωση της τιμής των εισιτηρίων των ΚΤΕΛ Αττικής κατά 50% σε ανέργους, μαθητές, σπουδαστές και ΑμΕΑ που σύμφωνα με το νόμο είναι στην αποκλειστική αρμοδιότητα της Περιφέρειας. Επίσης, η μη υλοποίηση της απόφασης του Συμβουλίου για την ανακούφιση των κατοίκων του Περάματος τον περασμένο Οκτώβρη, όπου, μεταξύ άλλων, τονιζόταν η ύπαρξη θέρμανσης και σίτισης στα σχολεία, ενώ έχει δεσμευτεί και το ποσό των 350.000 ευρώ από τον προϋπολογισμό της Περιφέρειας. Παράλληλα, οι σύμβουλοι ζήτησαν να μάθουν τι ενέργειες έχει κάνει η Περιφέρεια από την Παρασκευή 7 Μάρτη σχετικά με την πρόταση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για το θέμα που παρουσιάστηκε μετά από το κλείσιμο του παλιού δρόμου στο ύψος της Κακιάς Σκάλας, από την κατολίσθηση των βράχων. Ανεξάρτητα από την πάγια θέση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για κατάργηση όλων των διοδίων, οι σύμβουλοι τονίζουν πως αυτή η εναλλακτική διαδρομή έχει κλείσει και υποχρεωτικά πλέον οι χρήστες αναγκάζονται να πηγαίνουν μέσω της Εθνικής οδού και να πληρώνουν τα πανάκριβα διόδια. Για όλα τα παραπάνω, ο Περιφερειάρχης Γιάννης Σγουρός, με διάφορα προσχήματα, έστειλε τη συζήτηση των θεμάτων στο μέλλον.
Σε ό,τι αφορά την ανάπλαση του Φαληρικού Ορμου - η περιβαλλοντική μελέτη του οποίου συζητήθηκε προχτές - οι εκλεγμένοι σύμβουλοι του ΚΚΕ ξεκαθάρισαν πως το έργο είναι στα μέτρα και στις ορέξεις των επιχειρηματικών ομίλων και δεν έχει να κάνει με τις ανάγκες του λαού ή των κατοίκων της περιοχής. Η Αλεξάνδρα Μπαλλού, εκ μέρους της «Λαϊκής Συσπείρωσης», είπε πως τα έργα προωθούν την ιδιωτικοποίηση του Φαληρικού Ορμου και πως «ο χαρακτήρας των έργων αυτών έχει να κάνει με τις ανάγκες αυτής της περιβόητης ανάπτυξης που κι εσείς και η κυβέρνηση ευαγγελίζεστε, δηλαδή με τις ορέξεις αυτών που θα επενδύσουν και θα αξιοποιήσουν σε αυτούς τους χώρους». Παράλληλα, επισήμανε πως το έργο εντάσσεται και στις επιλογές του Ιδρύματος Νιάρχου και ότι, «αν το συνδέσουμε μάλιστα και με άλλα έργα που υλοποιούνται αυτό το διάστημα και δίνονται βορά, όπως το Ελληνικό και άλλα, και μοιράζονται σε διάφορους επιχειρηματίες, βλέπουμε ότι η πίτα μοιράζεται. Οτι αυτή η προσπάθεια γίνεται προκειμένου να εξυπηρετηθούν επιχειρηματικά συμφέροντα».
Υπογράμμισε πως «η χρήση των υποδομών που προβλέπονται να κατασκευαστούν σε αυτά τα έργα είναι ανταποδοτική, δηλαδή τα λαϊκά στρώματα θα πληρώνουν για να χρησιμοποιούν αυτές τις υποδομές. Φαίνεται και σε αυτά τα έργα ότι οι προτεραιότητες και η ιεράρχηση που δίνονται από την Περιφέρεια δεν είναι για πολύ σημαντικά έργα όπως είναι τα αντιπλημμυρικά, τα αντισεισμικά, έργα σε σχολεία και δημόσια κτίρια, αλλά προηγούνται έργα που ονομάζονται μεν ότι αξιοποιούν το περιβάλλον, αλλά κυρίως δημιουργούνται και υλοποιούνται ανάλογα με τις ορέξεις και αφού αποφασίσουν οι επιχειρηματίες να τα αξιοποιήσουν».
Αντίθετα με αυτήν την τοποθέτηση, η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως «είναι απολύτως δυνατή η αξιοποίηση του Φαληρικού Ορμου, με κόστος όμως στο 1 / 3 του κόστους που προβλέπει η μελέτη. Προτείνουμε μια λελογισμένη ανάπτυξη προς όφελος των πολιτών με δεντροφύτευση, με αξιοποίηση των εγκαταστάσεων που υπάρχουν και μόνο, που όχι μόνο δε θα επιβαρύνουν το Δημόσιο, αλλά θα φέρουν και έσοδα στα ταμεία των όμορων δήμων ταυτόχρονα με τη δυνατότητα αναψυχής των πολιτών».
Τέλος, ο σύμβουλος του ΚΚΕ Δημήτρης Κυπραίος, μιλώντας για την αναβάθμιση του Τερματικού Σταθμού Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου της ΔΕΣΦΑ ΑΕ που λειτουργεί στη Ρεβυθούσα, στάθηκε στο ότι «ο σχεδιασμός αυτός εντάσσεται στην ολοκλήρωση της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΣΦΑ» και πως η χωροθέτηση του έργου είναι υψηλής περιβαλλοντικής και όχι μόνο επικινδυνότητας, καθώς τώρα θα συγκεντρωθούν όλοι οι τερματικοί σταθμοί (των ΕΛΠΕ, της ΕΛΔΑ και της ΚΥΒΕΠ) σε έναν, πολλαπλασιάζοντας τον κίνδυνο για τους κατοίκους των οικισμών, αλλά και των ίδιων των εργαζομένων σε περίπτωση ατυχήματος σε έναν από αυτούς.