Σάββατο 12 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ_ΦΑΙΝΑΛ ΦΟΡ ΣΟΥΠΡΟΛΙΓΚΑ
Απέδειξε ότι ήταν φαβορί

Ηγέτης του ΠΑΟ και χτες ο Μποντίρογκα

Sportidea

Ηγέτης του ΠΑΟ και χτες ο Μποντίρογκα
H ιστορία είναι γνωστό ότι από καιρού εις καιρόν επαναλαμβάνεται. Και ο χτεσινός Παναθηναϊκός δε φαινόταν διατεθειμένος να αφήσει να συμβεί το αντίθετο. Με τον αέρα του πρωταθλητή Ευρώπης που θέλει να κρατήσει τα κεκτημένα του, οι «πράσινοι» δε δυσκολεύτηκαν να επικρατήσουν της Εφές Πίλσεν με 74-66 και να πάρουν το εισιτήριο για τον τελικό. Εκεί που όπως και πέρσι θα βρουν απέναντί τους τη Μακάμπι Τελ Αβίβ (Κυριακή 19.00 ΤΕΜΠΟ). Οι Τούρκοι δεν τα κατάφεραν, όσο και να ήθελαν, δεν μπόρεσαν να πάρουν τη ρεβάνς για την περσινή τους ήττα και έτσι όπως και πριν από ένα χρόνο θα δώσουν το «παρών» στο μικρό τελικό κόντρα στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας αυτή τη φορά (Κυριακή 16.00 ΤΕΜΠΟ).

Ο Παναθηναϊκός χτες συνέχισε τις πολύ καλές εμφανίσεις του δείχνοντας ότι για μια ακόμη χρονιά την κρίσιμη περίοδο διανύει την καλύτερη φόρμα του. Με τον Μποντίρογκα να ξεδιπλώνει την εμπειρία του, τον νεαρό Φώτση να δείχνει το ταλέντο, τον Ρέμπρατσα να είναι ο μπροστάρης στην άμυνα και όλοι οι υπόλοιποι έδειξαν τα δόντια τους ενόψει του τελικού.. Το κλειδί της νίκης αποτέλεσε για μια ακόμη φορά η άμυνα.. Οι «πράσινοι» προηγήθηκαν με ηγέτη τον Φώτση 23-10 από την πρώτη κιόλας περίοδο, ενώ συνέχισαν το μονόλογό τους κλείνοντας το ημίχρονο με διαφορά 15 πόντων (38-23), ενώ λίγο νωρίτερα οι πρωταθλητές Ευρώπης την είχαν φθάσει και στους 19 (38-19). Στο δεύτερο μέρος, πάντως η εικόνα του αγώνα άλλαξε. Η άμυνα ζώνης των Τούρκων ήταν η αφετηρία για την άμβλυνση της διαφοράς και των εντυπώσεων. Με επιθετικό μοχλό τον Μουλαομέροβιτς, η Εφές προσπάθησε να αλλάξει τα δεδομένα αφού κατάφεραν να μειώσουν σε 53-48 στο τέλος της τρίτης περιόδου και στο 32ο λεπτό πλησίασαν στο δίποντο, 55-53. Το παιχνίδι φαινόταν να ξαναρχίζει από την αρχή. Ομως ήταν η ώρα του Μίκαελ Κοχ να βάλει τη δική του σφραγίδα, αφού με τρίποντό του πήγε τη διαφορά στους οκτώ (58-53) ανοίγοντας το δρόμο για τη νίκη.

ΠΑΟ: Καλαϊτζής 6, Αλβέρτης 10, Μποντίρογκα 22, Ρέμπρατσα 5, Φώτσης 11, Κοχ 10, Τζεντίλε 2, Μίντλετον 6, Μπαλογιάννης, Ρότζερς 2.

ΕΦΕΣ: Ονάν 15, Μπεσόκ 10, Στσεπάνοβιτς, Μουλαομέροβιτς 20, Ντρόπνιακ 15, Οκούρ 2, Πέκερ, Τσουντσερί 3.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ