Σε πρώτη δύναμη αναδείχτηκε το ψηφοδέλτιο της «Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εργαζομένων» (στηρίχτηκε από το ΠΑΜΕ), υπερδιπλασιάζοντας τις δυνάμεις του, στις εκλογές του σωματείου εργαζομένων στο Νοσοκομείο Αρτας, που έγιναν στις 18/2. Για το ΔΣ ψήφισαν 396 εργαζόμενοι και βρέθηκαν 377 έγκυρα.
Η «Αγωνιστική Συσπείρωση Εργαζομένων» έλαβε 169 ψήφους (44,8%) και 3 έδρες (από 79 και 1 έδρα το 2011). Η «Αυτόνομη Παρέμβαση - Αγωνιστική Ενότητα» (ΣΥΡΙΖΑ) 108 ψήφους και 2 έδρες (28,6%) και η «Ανεξάρτητη Κίνηση Εργαζομένων Ν. Αρτας» (ΔΑΚΕ) 100 ψήφους και 2 έδρες (26,5%).
Για την ΠΟΕΔΗΝ ψήφισαν 333 εργαζόμενοι και βρέθηκαν 316 έγκυρα. Η «Αγωνιστική Συσπείρωση Εργαζομένων» πήρε 147 ψήφους (46,5%) και εξέλεξε 3 αντιπροσώπους (από 77 και 2 αντιπροσώπους το 2011). Η «Αυτόνομη Παρέμβαση - Αγωνιστική Ενότητα» (ΣΥΡΙΖΑ) πήρε 85 ψήφους και 2 αντιπροσώπους (26,8%), ενώ η «Ανεξάρτητη Κίνηση Εργαζομένων Ν. Αρτας» (ΔΑΚΕ) 84 ψήφους και 2 αντιπροσώπους (26,5%).
Με αφορμή το αποτέλεσμα, εμφανίστηκαν σε τοπικές ιστοσελίδες (tilevoasartas.blogspot.gr) προβοκατόρικα δημοσιεύματα ότι στις εκλογές του νοσοκομείου Αρτας το ΠΑΜΕ κατέβασε κοινό ψηφοδέλτιο με ΔΑΚΕ - ΠΑΣΚΕ. Σε απάντησή της, η Τομεακή Επιτροπή Αρτας - Φιλιππιάδας του ΚΚΕ σημειώνει: «Είναι φανερό ότι η πρωτιά των δυνάμεων του ΠΑΜΕ στο νοσοκομείο και η μείωση των δυνάμεων του ΣΥΡΙΖΑ τους ενόχλησε. Ετσι επιστρατεύτηκε το ψέμα για κοινό ψηφοδέλτιο.
Επιπλέον το ψέμα των δυνάμεων του ΣΥΡΙΖΑ ενισχύει την προσπάθεια σύγχυσης των εργαζομένων που επιδιώκει η ΔΑΚΕ στο νοσοκομείο, οι οποίοι κατέβηκαν στις εκλογές ως δήθεν "ανεξάρτητοι". Εξ ιδίων φαίνεται κρίνουν τα αλλότρια, αφού τα κοινά ψηφοδέλτια και οι "κολεγιές" με τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό είναι πολιτική των δυνάμεων του ΣΥΡΙΖΑ χρόνια τώρα και αυτήν τη λογική την αντιπαλεύει το ΠΑΜΕ».