Τρίτη 4 Φλεβάρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
Με μεγάλη συμμετοχή το συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη

Η πορεία των αγροτών στην Εγνατία Οδό
Η πορεία των αγροτών στην Εγνατία Οδό
Ενα από τα μεγαλύτερα αγροτικά συλλαλητήρια των τελευταίων χρόνων διοργάνωσε το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη η Συντονιστική Επιτροπή Αγροτικών Μπλόκων, με αφορμή την έκθεση «Agrotica». Το συλλαλητήριο έγινε στο Αγαλμα Βενιζέλου και οι αγρότες με πορεία έφτασαν μέχρι μέσα στο χώρο της έκθεσης.

Δίπλα στους αγρότες στάθηκαν εργαζόμενοι που συσπειρώνονται στα ταξικά σωματεία, αυτοαπασχολούμενοι, φοιτητές και γυναίκες κάτω από τις σημαίες της ΠΑΣΕΒΕ, του ΜΑΣ και της ΟΓΕ. Συμμετείχαν ακόμα το Σωματείο Σχολικών Φυλάκων και οι απολυμένοι της εταιρείας «Υιοί Χριστόφορου Κερίδη», που αυτή την περίοδο βρίσκονται σε κινητοποιήσεις.

Στο συλλαλητήριο πήραν μέρος αγροτοκτηνοτροφικοί σύλλογοι και Επιτροπές Αγώνα από τη Νάουσα, την Πέλλα, τη Χαλκιδική, την Καβάλα, τη Λάρισα, την Καρδίτσα, τη Δράμα, τη Ροδόπη, τον Εβρο, τα Φάρσαλα, την Ξάνθη, τη Βοιωτία, το Βόλο και άλλες περιοχές.

Στη συγκέντρωση χαιρέτησαν ο Δημήτρης Μωυσιάδης, πρόεδρος του Κλαδικού Συνδικάτου Βιομηχανικού Επισιτισμού, ο Στράτος Ναλμπαντίδης από τους απεργούς της «Coca Cola», ο Γιάννης Βάγγος από το μπλόκο του Κάστρου Βοιωτίας, ο Χρήστος Κάμπτσης από τη Συντονιστική Επιτροπή Αγροτικών Συλλόγων Πέλλας. Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Βαγγέλης Μπούτας, μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτικών Μπλόκων και Πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας.

Διασχίζοντας με συνθήματα την Εγνατία Οδό, η πορεία κατευθύνθηκε στη «Agrotica». Οι αγρότες κάλεσαν τους συναδέλφους τους επισκέπτες των περιπτέρων της έκθεσης να πάρουν τη θέση τους στα μπλόκα που στήνονται από χτες σε όλη τη χώρα.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ