Τρίτη 28 Γενάρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Κινητοποίηση χτες για τα «πεντάμηνα» στο Περιστέρι

Με παρέμβαση της Σωματειακής Επιτροπής και του Συνδικάτου ΟΤΑ, ο δήμος έστειλε τα χαρτιά για την πληρωμή των εργαζόμενων

Παράσταση διαμαρτυρίας στον ΟΑΕΔ έκαναν χτες οι εργαζόμενοι στα «πεντάμηνα» στο Δήμο Περιστερίου, μαζί με τη Σωματειακή Επιτροπή του Συνδικάτου ΟΤΑ, απαιτώντας την πληρωμή τους. Αν και αυτές τις μέρες συμπληρώνουν δυο μήνες δουλειάς, σε πολλούς Δήμους οι «πενταμηνίτες» δεν έχουν ακόμα πληρωθεί.

Ο διευθυντής του υποκαταστήματος ανάφερε ως λόγο της καθυστέρησης το γεγονός ότι ο Δήμος δεν έχει καταθέσει το παρουσιολόγιο, το οποίο είναι απαραίτητο για να πληρωθούν. Ετσι, οι εργαζόμενοι μετέφεραν την κινητοποίησή τους στο Δημαρχείο. Κάτω από την πίεση των εργαζομένων και της Σωματειακής Επιτροπής, τα απαραίτητα έγγραφα κατατέθηκαν τελικά από το Δήμο στον ΟΑΕΔ, παρουσία τους.

Στο Δήμο Περιστερίου, ο αριθμός των εργαζομένων στα προγράμματα της «κοινωφελούς εργασίας» φτάνει τους 90. Ανάμεσα σε αυτούς, πολλοί ήταν μακροχρόνια άνεργοι, άλλοι ανήκουν σε οικογένειες που δεν έχουν κανένα εργαζόμενο μέλος. Δίπλα στα παραπάνω, οι εργαζόμενοι στα «πεντάμηνα» στο Περιστέρι αντιμετώπισαν χτες την προκλητική στάση και την κοροϊδία από τη διοίκηση του Δήμου και τον ίδιο το Δήμαρχο, ο οποίος, προκειμένου να απαλλαγεί από την παρουσία τους, δεν δίστασε να πει πως τα έγγραφα έχουν σταλεί, ισχυρισμός που διαψεύστηκε στην πράξη.

Σήμερα, το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής διοργανώνει σύσκεψη για τους εργαζόμενους που δουλεύουν στους Δήμους και την Περιφέρεια, στα πλαίσια του προγράμματος της «κοινωφελούς εργασίας», στις 6 μ.μ., στην αίθουσα Λογιστών (Κάνιγγος 27, 5ος όροφος).


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ