Τρίτη 28 Γενάρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Απεργία από σήμερα για την πώληση του ΑΔΜΗΕ

Με απεργία σήμερα Τρίτη και αύριο Τετάρτη και περιφρούρηση σε Ορυχεία και ΑΗΣ, σε ΑΔΜΗΕ και ΔΕΔΔΗΕ, απαντά το Σωματείο Εργατοτεχνιτών και Εργαζομένων στην Ενέργεια (ΣΕΕΕΝ) Δυτικής Μακεδονίας στην πώληση του ΑΔΜΗΕ.

Σήμερα Τρίτη, μέρα κατάθεσης του νομοσχεδίου και μέρα πανελλαδικής απεργίας για τους εργαζόμενους της ΔΕΗ, το ΣΕΕΕΝ καλεί σε περιφρούρηση της κινητοποίησης στο ΚΥΤ Καρδιάς στις 7 το πρωί. Επίσης, στις 11 το πρωί, στη συγκέντρωση που οργανώνει στην κεντρική πλατεία Πτολεμαΐδας. Στις 7 το απόγευμα καλεί σε σύσκεψη φορέων στο κοινοτικό κατάστημα Ποντοκώμης.

Αύριο Τετάρτη, μέρα ψήφισης του νομοσχεδίου, οργανώνει νέα περιφρούρηση στις 7 π.μ. στο ΚΥΤ Καρδιάς και στις 11 π.μ., συγκέντρωση στον πεζόδρομο της Κοζάνης.

Με ανακοίνωσή του, το ΣΕΕΕΝ καταγγέλλει ακόμα το βρώμικο ρόλο του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - ΣΑΔ) που υπέγραψε τον αντεργατικό νόμο 2773/99, ο οποίος προέβλεπε τη διάλυση του Ασφαλιστικού ως προϋπόθεσης για την είσοδο της ΔΕΗ στο Χρηματιστήριο. Η χρησιμότητά του αποδεικνύεται και από την έκτακτη τροπολογία που ενσωμάτωσε η συγκυβέρνηση στο νομοσχέδιο για την πώληση του ΑΔΜΗΕ, με την οποία δεν αναγνωρίζει υποχρεώσεις που είχε η ΔΕΗ απέναντι στο Ασφαλιστικό των εργαζόμενων, ώστε να ξεπεράσει νομικά κωλύματα στην πώληση.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ