Τετάρτη 22 Γενάρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
Θύμα των περικοπών και το ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας

Ερώτηση κατέθεσε στη Βουλή το ΚΚΕ για τα προβλήματα στη λειτουργία του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας, με αποδέκτες τους υπουργούς Πολιτισμού και Αθλητισμού κι Εσωτερικών. Στο κείμενο της Ερώτησης που υπογράφουν οι βουλευτές Θ. Κωνσταντινίδης και Ελ. Γερασιμίδου αναφέρεται:

«Θύμα της κυβερνητικής πολιτικής περικοπών που έχουν υποστεί τα Δημοτικά Περιφερειακά Θέατρα (ΔΗΠΕΘΕ) σ' όλη την Ελλάδα είναι και το ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας.

Συγκεκριμένα τα τελευταία 5 χρόνια οι επιχορηγήσεις εκταμιεύτηκαν μερικώς ή και καθόλου, ενώ επιπλέον μειώνονταν κατά 50% κάθε χρόνο.

Να σημειωθεί πως, ενώ την περίοδο 2007-2008 επιδοτήθηκε με 205.000 ευρώ, το 2013 η επιχορήγηση συρρικνώθηκε στις 90.000 ευρώ. Το δε υπόλοιπο των εκταμιεύσεων προς το ΔΗΠΕΘΕ την τελευταία 5ετία έφτασε στο ποσό των 125.637 ευρώ.

Αποτέλεσμα είναι να περιοριστούν οι πολιτιστικές του δραστηριότητες και να μην μπορεί πλέον να εξασφαλίσει ούτε τους μισθούς και την ασφάλεια των 2 υπαλλήλων του, όταν τα πάγια έξοδα του ΔΗΠΕΘΕ το χρόνο είναι 150.000 ευρώ».

Οι βουλευτές του ΚΚΕ ρωτούν: «Τι άμεσα μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση, για να εξασφαλιστεί επαρκής χρηματοδότηση για το ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας και γενικότερα για τα ΔΗΠΕΘΕ, ώστε να συνεχίσουν τη δράση τους».


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org