Τρίτη 10 Δεκέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Πρόγραμμα δράσης για ανέργους και απλήρωτους

Συνέντευξη Τύπου έδωσε η νεοσύστατη Επιτροπή Αγώνα

Από παλιότερη κινητοποίηση των απλήρωτων εργαζόμενων της «ΦΩΚΑΣ», στη Θεσσαλονίκη

Motion Team

Από παλιότερη κινητοποίηση των απλήρωτων εργαζόμενων της «ΦΩΚΑΣ», στη Θεσσαλονίκη
Συντονισμό των αγώνων των απλήρωτων εργαζομένων σε όλους τους κλάδους και συντονισμό της πάλης των απλήρωτων με τους άνεργους, κάτω από ενιαίο πλαίσιο πάλης, ανακοίνωσαν χτες με κοινή συνέντευξη Τύπου στη Θεσσαλονίκη, τα σωματεία Εργοστασίων Τροφίμων, Εμπορίου, Δέρματος και Ιματισμού, Τουρισμού και Επισιτισμού, Ιδιωτικών Κλινικών, Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Γραφικών Τεχνών, Κατεργασίας Ξύλου, Οικοδόμων και Οδηγών Φορτηγών.

Ανήγγειλαν κοινές δράσεις κατά των εργοδοτών που δεν πληρώνουν, απολύουν και μειώνουν μισθούς, με κινητοποιήσεις στο Σύνδεσμο Βιομηχάνων Βόρειας Ελλάδας, αλλά και σε επιχειρήσεις και υπηρεσίες του κράτους (νοσοκομεία, ΟΑΕΔ, ασφαλιστικούς οργανισμούς, ΔΕΗ, ΕΥΑΘ, Εφορίες, Υπουργεία, Δήμους) με αίτημα την προστασία των ανέργων και των απλήρωτων εργαζομένων.

Ηδη, χτες, το Συνδικάτο Οικοδόμων, μαζί με τη Λαϊκή Επιτροπή Καλαμαριάς, πραγματοποίησε κινητοποίηση στην περιφερειακή διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας της ΔΕΗ, απαιτώντας να μη μείνει κανένα σπίτι εργατικής λαϊκής οικογένειας χωρίς ρεύμα. Σήμερα οι εργαζόμενοι του «ΦΩΚΑ» προγραμματίζουν κινητοποίηση στον ΟΑΕΔ απαιτώντας να τους δοθεί οικονομική ενίσχυση 1.000 ευρώ.

Στη συνέντευξη παραβρέθηκαν εργαζόμενοι που είναι για μήνες απλήρωτοι, όπως από τα σούπερ Μάρκετ «ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ», τα καταστήματα «ΦΩΚΑΣ», την «EXPRESS SERVICE» (απλήρωτοι για πάνω από 12 μήνες).

Το κοινό πλαίσιο πάλης περιλαμβάνει αιτήματα όπως: Πλήρη δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και διαγραφή των βεβαιωμένων οφειλών στις εφορίες από τα νοσοκομεία. Καταβολή επιδομάτων επίσχεσης και ανεργίας και συνέχισή τους μετά τον 1 χρόνο, δηλαδή τον επίσημο χρόνο λήξης τους. Καταβολή έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης 1.000 ευρώ από τον ΟΑΕΔ. Δωρεάν μεταφορά με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Δωρεάν εγγραφή των παιδιών στους παιδικούς σταθμούς. Σταμάτημα των κατασχέσεων, της επιβολής νέων φόρων και των πλειστηριασμών. Καμία διακοπή ηλεκτρικού, νερού, τηλεφώνου.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συνεχίζεται η απεργία στο εργοστάσιο «ΒΙΚΗ»(2018-02-06 00:00:00.0)
Κλιμάκωση του αγώνα αποφασίστηκε στη χτεσινή μαζική σύσκεψη(2017-01-25 00:00:00.0)
Μεταξύ εργοδοτικών μεθοδεύσεων και κυβερνητικής κοροϊδίας(2017-01-11 00:00:00.0)
Μαζική παρέμβαση για τους ανέργους στη Θεσσαλονίκη(2015-04-09 00:00:00.0)
Διεκδικούν μέτρα προστασίας από την ανεργία(2013-12-17 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ