Σάββατο 7 Δεκέμβρη 2013 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ - ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ
Κινητοποίηση την άλλη Πέμπτη για τη Σύμβαση

Πρωτοβουλίες για ΣΣΕ παίρνουν επίσης η Ομοσπονδία Φαρμάκου και οι εργαζόμενοι στα Πρακτορεία Τύπου

Από παλιότερη κινητοποίηση του Συνδικάτου
Από παλιότερη κινητοποίηση του Συνδικάτου
Σε συγκέντρωση για τη διεκδίκηση Συλλογικών Συμβάσεων σε ξενοδοχεία, επισιτισμό και ζαχαρώδη, καλεί τους εργαζόμενους του κλάδου το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής, την Πέμπτη 12/12, στις 5 μ.μ., στην πλατεία Κλαυθμώνος. Θα ακολουθήσει πορεία προς τα γραφεία της Ενωσης των ξενοδόχων και τη ΓΣΕΒΕΕ.

Με την κινητοποίηση αυτή, το Συνδικάτο δίνει συνέχεια στη δράση για να παραμερίσει οργανωμένα ο κλάδος τα εμπόδια που βάζει η εργοδοσία και ο εργοδοτικός συνδικαλισμός στην υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων με αυξήσεις στους μισθούς. Υπενθυμίζουμε ότι το καλοκαίρι του 2012 η πλειοψηφία της Ομοσπονδίας (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ), υπέγραψε με τους ξενοδόχους και με τους εργοδότες στα Ζαχαρώδη, Συλλογικές Συμβάσεις με μειώσεις 15% στους βασικούς μισθούς.

Αυτή η υπογραφή πανηγυρίστηκε και χειροκροτήθηκε από την κυβέρνηση και τους μεγαλοξενοδόχους. Τα Συνδικάτα στην Αττική, στην Κέρκυρα, στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες περιοχές της χώρας, συνέχισαν τη μάχη να μην περάσουν οι μειώσεις. Στην Αθήνα καθυστέρησε για 4 μήνες η εφαρμογή της νέας ΣΣΕ και σε ορισμένους χώρους δουλειάς περιορίστηκε η μείωση σχεδόν στο μισό.

Κέρδη με ουρά

Από τότε μέχρι σήμερα, ο τουρισμός συνέχισε να σημειώνει ανοδική πορεία, με 14,4% περισσότερα έσοδα, 15,2% περισσότερες αφίξεις, μόνο το πρώτο 9μηνο του 2013, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2012. Αντίθετα, το εισόδημα των εργαζομένων συνέχισε να μειώνεται, με πρόσθετη αφαίμαξη από τα νέα φορομπηχτικά μέτρα, την αυξανόμενη ακρίβεια, την ανατροπή όποιου δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα απέμεινε στην Παιδεία, στην Υγεία, στην Πρόνοια, αλλά και με τις αντιδραστικές αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις.

Μέσα σ' αυτήν τη συγκυρία, η Ομοσπονδία αποφάσισε να εγκαταλείψει κάθε προσπάθεια υπογραφής νέων Συλλογικών Συμβάσεων στον Επισιτισμό και τα Ζαχαρώδη, αφήνοντας χιλιάδες εργαζόμενους με μισθούς κάτω κι από τα 586 ευρώ μεικτά. Για τα Ξενοδοχεία, αποφάσισε να «διαπραγματευτεί» τη νέα Συλλογική Σύμβαση χωρίς αίτημα για αυξήσεις.

Μπροστά στην κινητοποίηση της Πέμπτης, το Συνδικάτο σημειώνει σε ανακοίνωσή του: «Καταθέτουμε πρόταση για τοπική Συλλογική Σύμβαση στους εργοδότες του κλάδου στην Αττική, απαιτώντας να μας επιστρέψουν όσα μας στέρησαν πέρσι. Καλούμε όλα τα Σωματεία του κλάδου σε όλη τη χώρα να κάνουν το ίδιο. Συλλογική Σύμβαση με τους ίδιους μισθούς σημαίνει και νέα μείωση στο εισόδημά μας».

Σε Φάρμακο και Πρακτορεία

Πανελλαδική σύσκεψη για να συζητηθεί η μάχη της Σύμβασης και τα άλλα προβλήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους του κλάδου, διοργανώνει η Ομοσπονδία Εργαζομένων στο Φάρμακο, την Κυριακή 15/12 στις 11 π.μ., στην Αθήνα, στην αίθουσα του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων και Συναφών Επαγγελμάτων Νομού Αττικής (οδός Γλάδστωνος 3, Ομόνοια 10677, στοά Φέξη, 7ος όροφος). Καλεί σωματεία, συνδικαλιστές και εργαζόμενους να συμμετέχουν.

Επίσης, σε στάση εργασίας προχωρούν οι εργαζόμενοι στα πρακτορεία Τύπου, την Πέμπτη 12/12, από τις 7 π.μ. έως τις 11 π.μ., με απόφαση της Ενωσης Προσωπικού Πρακτορείων Εφημερίδων Αθήνας. Ο στόχος που θέτει το σωματείο είναι να αξιοποιηθεί η στάση εργασίας για να γίνουν συγκεντρώσεις στους χώρους δουλειάς με θέμα τις επόμενες αγωνιστικές πρωτοβουλίες για την υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης, που να προβλέπει τουλάχιστον ό,τι προέβλεπε η προηγούμενη.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Δίνουν μάχη για να υπογράψουν Συμβάσεις(2013-12-13 00:00:00.0)
Κινητοποιήσεις για τις Συμβάσεις(2013-12-12 00:00:00.0)
Παλεύουν για την υπογραφή Συμβάσεων(2013-12-10 00:00:00.0)
Συγκροτούν κοινό μέτωπο στη μάχη των Συμβάσεων(2013-11-28 00:00:00.0)
Σήμερα η σύσκεψη για την οργάνωση του αγώνα(2012-08-30 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ