Τρίτη 3 Δεκέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ
Απεργιακές κινητοποιήσεις για 13η βδομάδα

Στον τέταρτο μήνα απεργιακών κινητοποιήσεων μπήκαν οι διοικητικοί υπάλληλοι πανεπιστημίων που αγωνίζονται ενάντια στη διαθεσιμότητα 1.349 εργαζομένων. Χτες, κατά τη διάρκεια των Γενικών Συνελεύσεων: Οι εργαζόμενοι στα Πανεπιστήμια Αθηνών, Πολυτεχνείο, Πάτρας, αποφάσισαν απεργία μέχρι και την Πέμπτη. Με στάσεις εργασίας (10 π.μ. - 1 μ.μ.) μέχρι και την Παρασκευή, συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι διοικητικοί υπάλληλοι του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Από χτες οι εργαζόμενοι στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας βρίσκονται σε 48ωρη απεργία και σήμερα αναμένεται να κάνουν νέα Γενική Συνέλευση.

Για τις επόμενες μέρες οι εργαζόμενοι στο ΕΚΠΑ και το ΕΜΠ αναμένεται να συναντηθούν προκειμένου να συντονίσουν τα βήματά τους, ενώ εκκρεμούν συναντήσεις τους με τον υπουργό Παιδείας. Υπενθυμίζεται ότι οι εργαζόμενοι των πληττόμενων πανεπιστημίων από τη διαθεσιμότητα απαιτούν την άμεση κατάργηση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης που στέλνει 1.349 εργαζόμενους στην ανεργία και να μην υπάρξουν πειθαρχικές διώξεις σε βάρος των 267 διοικητικών υπαλλήλων που δεν απογράφηκαν.

Στο μεταξύ, χτες, ο υπουργός Παιδείας παρέπεμψε στο Πειθαρχικό Συμβούλιο τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθήνας, Θ. Πελεγρίνη, καταλογίζοντάς του ότι κρατά το ίδρυμα κλειστό. «Την παραπομπή μου αυτή απεργάζονται καιρό τώρα κύκλοι που επιδιώκουν τη διάλυση του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών», δήλωσε ο πρύτανης.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ