Πέμπτη 28 Νοέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΛΙΒΥΗ
Νέες συγκρούσεις

ΤΡΙΠΟΛΗ.--

Νέες συγκρούσεις σημειώθηκαν χτες στη Βεγγάζη ανάμεσα στο λιβυκό στρατό και σε ακραίους ισλαμιστές ενόπλους, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον τρεις στρατιώτες και να τραυματιστούν αρκετοί άλλοι. Οι μάχες ξέσπασαν ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη τριήμερη γενική απεργία που κήρυξαν, από την Τρίτη, όλες οι συνδικαλιστικές ενώσεις, ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, συμπεριλαμβανομένων των συνδικάτων των εργαζομένων στις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις στην πόλη, ζητώντας την άμεση και πλήρη αποχώρηση όλων των παραστρατιωτικών οργανώσεων. Η τριήμερη διαμαρτυρία συμπίπτει με τις αντίστοιχες ημέρες πένθους που ανακοινώθηκαν για τους νεκρούς, της Δευτέρας, από τις σφοδρές συγκρούσεις του λιβυκού στρατού και των παραστρατιωτικών της ακραίας ισλαμιστικής «Ανσάρ αλ Ισλάμ» (εννιά νεκροί και 50 τραυματίες).

Η «Ανσάρ αλ Ισλάμ» απέσυρε τις δυνάμεις της από τη βάση της στην πόλη, την Τρίτη, αλλά πληροφορίες ανέφεραν ότι τις συγκεντρώνει στην περίμετρο. Την ίδια ώρα, χτες, στην Τρίπολη ανατιναζόταν πιθανότατα από ακραίους ισλαμιστές παραστρατιωτικούς το ιστορικό τέμενος του Μουράντ Αγκχά (του πρώτου οθωμανού κυβερνήτη της πόλης) που χρονολογείται από το 1551 - 1553 και θεωρούνταν μνημείο ξεχωριστής αρχιτεκτονικής ομορφιάς. Η ανατίναξη καταδικάστηκε από την κυβέρνηση που μίλησε για προσπάθεια «επιβολής» δια της «καταστροφής».


Κορυφή σελίδας
Διακήρυξη της ΚΕ του ΚΚΕ για τη συμπλήρωση 80 χρόνων από το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ