Σάββατο 23 Νοέμβρη 2013 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Παρέμβαση για το θέμα της διάλυσης του Γ.Σ. Ηρακλής

Την άμεση ανάκληση της απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας να εισηγηθεί προς το Πρωτοδικείο τη διάλυση του σωματείου Γ.Σ. Ηρακλής και το θέμα να συζητηθεί σε συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, ζήτησε ο Γιάννης Ζιώγας, επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, στη χτεσινή συζήτηση στο συμβούλιο. Το θέμα έθεσε ως έκτακτο η «Λαϊκή Συσπείρωση». Τελικά αποφασίστηκε να γίνει συνεδρίαση την προσεχή Δευτέρα 25 Νοέμβρη με μοναδικό θέμα την αίτηση ανάκλησης της απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής.

Ο Γ. Ζιώγας τόνισε αρχικά πως σε ραδιοφωνικές του συνεντεύξεις ο κ. Τζιτζικώστας ισχυρίστηκε ψευδώς, προκειμένου να δικαιολογήσει την πολιτική του απόφαση να εισηγηθεί η Περιφέρεια τη διάλυση του Γ. Σ. ΗΡΑΚΛΗΣ, ότι η «Λαϊκή Συσπείρωση», δηλαδή το ΚΚΕ, ψήφισε υπέρ της διάλυσης.

Μάλιστα, υπενθύμισε την τοποθέτηση του περιφερειακού συμβούλου της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Βασίλη Ρέβα, όπως προκύπτει από τα πρακτικά της συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής στις 18/11/2013, ο οποίος μεταξύ άλλων είχε αναφέρει τα εξής: «...Επειδή όμως θεωρούμε ότι η εποπτεύουσα αρχή δεν είναι η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, αλλά το ίδιο το Περιφερειακό Συμβούλιο Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και επειδή το θέμα είναι σοβαρό, άποψή μας είναι πως πρέπει η προτεινόμενη από την εισήγηση απόφαση να παρθεί από το Περιφερειακό Συμβούλιο και όχι από την Οικονομική Επιτροπή. Στο βαθμό που εισηγείστε να παρθεί απόφαση από την Οικονομική Επιτροπή, ψηφίζουμε λευκό».

Επαναλαμβάνοντας τη θέση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για τον Γ.Σ. Ηρακλής ο Γ. Ζιώγας επισήμανε:

«Θεωρούμε ότι ο περιφερειάρχης κ. Τζιτζικώστας, λειτουργώντας ως εποπτεύουσα αρχή, αν είχε το ανάλογο πολιτικό σθένος, θα έπρεπε να αρνηθεί τη διάλυση του συλλόγου και αντ' αυτού να στείλει στη Δικαιοσύνη, έτσι ώστε να αποδοθούν ευθύνες, όσους παράγοντες των προηγούμενων διοικήσεων του Γ.Σ. ΗΡΑΚΛΗΣ ευθύνονται. Ο κ. Τζιτζικώστας επέλεξε, όμως, ως άλλος Πόντιος Πιλάτος, να στείλει το σωματείο Γ.Σ. ΗΡΑΚΛΗΣ ως κατηγορούμενο, υπό την απειλή της διάλυσής του, καλυπτόμενος πίσω από τη δικαστική εξουσία. Η ενέργεια αυτή αφενός αποτελεί "ύβρη" προς την αθλητική ιστορία της περιοχής μας, μεγάλο μέρος της οποίας ανήκει στον Γ.Σ. ΗΡΑΚΛΗΣ και αφετέρου αποβλέπει στο φιλέτο της ακίνητης περιουσίας του συλλόγου στη Μίκρα και στην Αγ. Δημητρίου, με προφανή σκοπό, μέσω της ΓΓΑ, να την ξεπουλήσει σε ιδιώτες το ΤΑΙΠΕΔ».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ