Πέμπτη 21 Νοέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΚΚΕ - ΚΝΕ
Εκδήλωση - συζήτηση για το δικαίωμα στον Αθλητισμό

Οι αρχές και οι λογικές που επιτάσσει σήμερα ο εμπορευματοποιημένος αθλητισμός, σε αντίθεση με τις πραγματικές ανάγκες του λαού και της νεολαίας είναι το θέμα της σημαντικής εκδήλωσης που πραγματοποιεί το Σάββατο, 30 Νοέμβρη, το Κεντρικό Συμβούλιο της ΚΝΕ και το Τμήμα Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού της ΚΕ του ΚΚΕ στο ΚΥΒΕ Περιστερίου (οδός Εθνάρχου Μακαρίου 1) με ώρα έναρξης στις 18.30. Στην εκδήλωση θα παραστούν ο Κώστας Μίσσας, ομοσπονδιακός προπονητής εθνικών ομάδων μπάσκετ, ο Αντώνης Καλκαβούρας, αθλητικός δημοσιογράφος και ο Θοδωρής Λιάππης, υπεύθυνος του Τμήματος Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού της ΚΕ του ΚΚΕ.

Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση - πρόσκληση που απευθύνεται σε κάθε νέο το ΚΚΕ και η ΚΝΕ επισημαίνουν το τι καλλιεργεί το σημερινό σύστημα μέσω του αθλητισμού, όπου προβάλλονται λογικές του τύπου «ο πρώτος τα παίρνει όλα, ο δεύτερος τίποτα», ενώ παράλληλα δηλητηριάζει το μυαλό με τον αθλητισμό της ντόπας, των στημένων, του τζόγου, το στείρο κυνήγι της «επίδοσης» για τους χορηγούς και τα κέρδη.

Ολα αυτά που καμία σχέση δεν έχουν με τον αθλητισμό που έχουν ανάγκη οι εργαζόμενοι και η νεολαία. Ο αθλητισμός, που θέλει το άτομο πρωταγωνιστή στο γήπεδο, που διασφαλίζει δωρεάν τις υποδομές και τα μέσα (σύγχρονη και ασφαλή γήπεδα, επιστημονική στήριξη, απαραίτητο προσωπικό, γιατρούς - γυμναστές), που προβάλλει την άμιλλα και τη συλλογικότητα, τη μαζική συμμετοχή και την αξιοποίηση του ταλέντου είναι αυτός που το ΚΚΕ και η ΚΝΕ καλούν τους εργαζόμενους και τη νεολαία να συζητήσουν αλλά και να παλέψουν για να γίνει δικαίωμα για όλους.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ