Σελ. /24
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 20 Νοέμβρη 2013 - αριθ. φύλλου: 11703

ΑΓΡΟΤΕΣ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ
Κινητοποιήσεις αύριο διεκδικώντας μέτρα για την επιβίωσή τους και κλιμάκωση με συγκέντρωση στις 10 Δεκέμβρη

ΣΕΛ.  10
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Σχέδια που πλήττουν ασφαλισμένους και εργαζόμενους στον ΕΟΠΥΥ

ΣΕΛ.  8

ΦΡΕΝΟ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ μόνο με μαχητική εργατική - λαϊκή αντιπολίτευση

ΚΚΕ: Φρένο στις απαιτήσεις της τρόικας δεν μπορεί να βάλει ούτε η σημερινή κυβέρνηση, ούτε κάποια άλλη κυβέρνηση που θα βρίσκεται στην ίδια όχθη, αυτή της ΕΕ και του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης. Αυτό μπορεί να το κάνει μόνο μια μαχητική εργατική - λαϊκή αντιπολίτευση, που θα βάλει εμπόδια στην αντιλαϊκή πολιτική και θα ανοίξει το δρόμο για τη φιλολαϊκή διέξοδο από την κρίση, με το λαό κυρίαρχο στην οικονομία και την εξουσία.


ΣΕΛ.  5

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Πολλά σενάρια...

Πολλά σενάρια για το ίδιο έργο. Κάπως έτσι θα μπορούσε να τιτλοφορείται όλο αυτό το μπαράζ δημοσιευμάτων σχετικά με τις εξελίξεις στα αστικά πολιτικά κόμματα. Και πραγματικά το έργο είναι ίδιο και ονομάζεται: Αναμόρφωση του αστικού πολιτικού συστήματος. Το ζήτημα που πρέπει να λυθεί με όλα τα σενάρια και τα ενδεχόμενα είναι το ίδιο: Να εξασφαλίζεται η συγκρότηση σταθερών κυβερνήσεων αστικής διαχείρισης, οργάνων της εξουσίας των μονοπωλίων, που απρόσκοπτα θα βαδίζουν στη γραμμή του Ευρωμονόδρομου, της στρατηγικής του κεφαλαίου, θα υπηρετούν με επάρκεια το δρόμο της καπιταλιστικής ανάπτυξης. Και ταυτόχρονα η εργατική τάξη, η μεγάλη πλειοψηφία του λαού, είτε από φόβο, είτε από αυταπάτες, να τις αποδέχεται, να τις στηρίζει, να συμβάλει με την ψήφο του στην εναλλαγή τους.

Στήνονται, λοιπόν, διάφορες παγίδες για το λαό σε νέα σχήματα και κυβερνήσεις «συνεργασίας», όλα φτιαγμένα από τα ίδια παλιά υλικά του σάπιου αστικού πολιτικού συστήματος. Ξαναζωντανεύουν το διπολισμό (ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ), μαγειρεύουν τη νέα κεντροαριστερά, προσπαθούν να δημιουργήσουν νέες εφεδρείες, νέα εναλλακτικά σχήματα διακυβέρνησης, να αναβαπτίσουν στελέχη των αστικών κομμάτων που έχουν άμεση ευθύνη για την αντιλαϊκή επίθεση στα εργατικά - λαϊκά δικαιώματα. Και όλα αυτά μέσα σε ένα κλίμα σκανδαλολογίας, βυζαντινολογίας κ.λπ. Βεβαίως, όλα αυτά δεν αποσκοπούν μόνο στο να αποπροσανατολίσουν και να παγιδέψουν το λαό, εκφράζουν και αντιθέσεις μέσα στο ίδιο το κεφάλαιο και στο πολιτικό του προσωπικό, σχετικά με την πολιτική διαχείρισης της κρίσης και μάλιστα σε συνθήκες που οξύνεται η διαπάλη για τις προοπτικές της Ευρωζώνης κ.λπ.

Σε αυτές τις συνθήκες, έχουν μεγάλη αξία όσα σημειώνει το ΚΚΕ:

Αυτό που αποτελεί επιτακτική ανάγκη είναι οι εργαζόμενοι, τα λαϊκά στρώματα να μετακινηθούν και να εγκαταλείψουν τα κόμματα της ΕΕ και του κεφαλαίου, που ψήφιζαν και στήριζαν μέχρι τις περσινές εκλογές. Να στρατευθούν με το ΚΚΕ στη συγκρότηση μιας μεγάλης λαϊκής συμμαχίας που θα βάλει εμπόδια στα αντιλαϊκά μέτρα και θα ανοίξει το δρόμο για μια πραγματικά φιλολαϊκή διέξοδο από την κρίση.


Να σταματήσουν τώρα οι δίκες συνδικαλιστών

Διαμαρτυρία, χτες, από τα σωματεία της Ζώνης στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά

Παράσταση διαμαρτυρίας στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά, για την ενορχηστρωμένη επίθεση που βρίσκεται σε εξέλιξη σε βάρος των ταξικών σωματείων της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης από τους εργολάβους και την εργοδοσία του Βιομηχανικού Πάρκου Σχιστού, έγινε, χτες το μεσημέρι, από τους προέδρους των σωματείων. Στο πλευρό τους βρέθηκε ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ.


ΣΕΛ.  9


ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΚΚΕ
Στο 42,20% η κάλυψη του πανελλαδικού πλάνου

ΣΕΛ.  3
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ
Συνεχίζουν με απεργιακές κινητοποιήσεις

ΣΕΛ.  15
ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ
Σύγχρονοι δουλέμποροι με τζίρο δεκάδων δισ. ευρώ

ΣΕΛ.  13
Μοχλός σαρωτικών ανατροπών οι επιχειρησιακές συμβάσεις

ΣΕΛ.  12
Προσφορά μαθητών της ΚΝΕ

Στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν: «Οι μαθητικές ΟΒ Καλλιθέας της ΚΝΕ, μέσα σε τρεις μέρες, μαζέψαμε για την Οικονομική Εξόρμηση 600 ευρώ προς τιμήν των 95 χρόνων του ΚΚΕ. Επίσης, προς τιμήν του ΝΙΚΟΥ ΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗ που φυλακίστηκε και τον πήραν για εκτέλεση από τις φυλακές της Καλλιθέας, όπου - στο χώρο των φυλακών - σήμερα είναι το σχολικό συγκρότημα του Αγίου Νικολάου.

ΖΗΤΩ ΤΑ 95 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΚΚΕ που γεννά Μπελογιάννηδες!».


ΣΕΛ.  14

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ