Παρασκευή 8 Νοέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δεν είναι μόνοι τους οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ

Την υπεράσπιση της ΕΡΤ συνολικά από τους εργαζόμενους ανέδειξε σαν μέτωπο πάλης το ΚΚΕ από τις 11 του Ιούνη του 2013, ακόμα, όταν εκδηλώθηκε η πρώτη πράξη με την επιβολή του «μαύρου» στις οθόνες.

Αμέσως μετά την ανακοίνωση της κυβέρνησης για το κλείσιμο της ΕΡΤ με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου στις 11/6/2013 το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα «σήμανε συναγερμό»: «Το ΠΑΜΕ εκφράζει την αλληλεγγύη του στους εργαζόμενους της ΕΡΤ και όλων των δημόσιων φορέων. Να μη σκύψουν το κεφάλι. Να μην τρομοκρατηθούν. Να οργανώσουν την πάλη τους, την αντίστασή τους απέναντι στην πολιτική που τους πετάει στο δρόμο και στον Καιάδα της ανεργίας». Το ίδιο κιόλας απόγευμα και σε όλη τη διάρκεια της νύχτας δεκάδες Ομοσπονδίες και συνδικάτα συμμετείχαν στη συγκέντρωση αλληλεγγύης έξω από το Ραδιομέγαρο στην Αγία Παρασκευή.

Το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ παρενέβαινε ενεργά στις γενικές συνελεύσεις των εργαζομένων που αποφάσιζαν: Παραμένουμε στην ΕΡΤ όλο το 24ωρο, είμαστε σε διαρκή Γενική Συνέλευση, στήνουμε ομάδες περιφρούρησης της περιουσίας του ελληνικού λαού, παρεμβαίνουμε στο πρόγραμμα, καλούμε τους εργαζόμενους, συνολικά το λαό της χώρας να περιφρουρήσουν τη δημόσια ραδιοτηλεόραση. Ταυτόχρονα κάλεσε τους εργαζόμενους στην ΕΡΤ «να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους σε συντονισμό με άλλους κλάδους εργαζομένων».

Την επομένη το ΠΑΜΕ κάλεσε σε μαζική συμμετοχή στην πανελλαδική απεργία και οργάνωσε μια μεγαλειώδη συγκέντρωση στην πλατεία της Αγίας Παρασκευής, όπως και παρεμβάσεις σε δεκάδες πόλεις της χώρας.

Στο πλευρό των εργαζομένων βρέθηκαν το ίδιο βράδυ αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ και στελέχη του Κόμματος, καθώς και βουλευτές. Ανάμεσα σε άλλα ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας, δήλωσε: «Πρέπει να σημάνει συνολικά συναγερμός, όχι μόνο για τους εργαζόμενους της Ελληνικής Ραδιοτηλεόρασης, αλλά συνολικά για τον εργαζόμενο λαό, το εργατικό - λαϊκό κίνημα. Δεν είναι μόνοι τους οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ».

Την επόμενη μέρα ο Δ. Κουτσούμπας επικοινώνησε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, στον οποίο εξέφρασε την αντίθεσή του στην προκλητική απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στο κλείσιμο της Ελληνικής Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης. Η πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα, με επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής Ευ. Μεϊμαράκη, ζήτησε τη διεξαγωγή άμεσα συζήτησης σχετικά με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, ενώ η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ κατέθεσε τροπολογία για την κατάργηση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, με την οποία οδηγούνταν σε κλείσιμο δημόσιοι φορείς και οργανισμοί, με πρώτη την ΕΡΤ.

Την απαράδεκτη απόφαση της συγκυβέρνησης να κλείσει την ΕΡΤ, κατήγγειλε και η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ παρεμβαίνοντας στη συνεδρίαση της Ολομέλειας στο Στρασβούργο.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ