Τετάρτη 2 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΦΟΡΜΟΥΛΑ 1
Ανέλπιστη νίκη

Σουμάχερ - Χάκινεν σε στιγμές φερ-πλέι

Sportidea

Σουμάχερ - Χάκινεν σε στιγμές φερ-πλέι
Από την... κόλαση στον παράδεισο βρέθηκε ο Μίκαελ Σουμάχερ στο Γκραν Πρι της Ισπανίας για το πρωτάθλημα της Φόρμουλα 1. Ο Γερμανός πιλότος, με πρόβλημα στο μονοθέσιο, κάλυψε τη διαφορά των 17 δευτερολέπτων που τον χώριζαν από τον Χάκινεν και πήρε τη νίκη από τον Φιλανδό που στα τελευταία μέτρα πριν τον τερματισμό έσπασε ο κινητήρας και εγκατέλειψε.

Πιο συγκεκριμένα, Σουμάχερ και Χάκινεν έφυγαν δυνατά στην εκκίνηση και αύξησαν πολύ γρήγορα τη διαφορά. Πίσω τους βρέθηκε ο Μπαρικέλο, που με ένα ιδανικό προσπέρασμα ανέβηκε στην τρίτη θέση, ο Μοντόγια πέμπτος και ο Κούλθαρντ τελευταίος, ύστερα από πρόβλημα που αντιμετώπισε στο γύρο της προθέρμανσης, ενώ επισκέφτηκε τους μηχανικούς στον 2ο γύρο για πρόβλημα στην αεροτομή.

Οι δύο πρώτοι συνέχισαν να προηγούνται αρκετά και η... μάχη κράτησε μέχρι το 2ο πιτ στοπ, όταν ο Φιλανδός με τη βοήθεια των μηχανικών του πέρασε τον Γερμανό. Ο πιλότος της ΜακΛάρεν με τον ξέφρενο ρυθμό του αύξησε την απόσταση ακόμα και στα 26''. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής προσπάθησε να πλησιάσει όμως το πρόβλημα που του προέκυψε τον ανάγκασε να κόψει ταχύτητα. Ενώ όλα έδειχναν ότι ο Χάκινεν θα ήταν ο μεγάλος νικητής, για πρώτη φορά φέτος, ο κινητήρας έσπασε αφήνοντάς τον έξω από τη διεκδίκηση μιας θέσης στο βάθρο αλλά και στα αυτοκίνητα που τερμάτισαν. Ο Γερμανός... πάτησε το γκάζι και είδε πρώτος την καρό σημαία αφήνοντας πίσω του τους Μοντόγια και Βιλνέβ, ενώ ο Κούλθαρντ παρέδωσε μαθήματα οδήγησης καθώς τερμάτισε στην 6η θέση.

Η βαθμολογία των οδηγών: Σουμάχερ 36β., Κούλθαρντ 28, Μπαρικέλο 14, ενώ στους κατασκευαστές προηγείται η Φεράρι με 50β. έναντι 32 της ΜακΛάρεν.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ