Τετάρτη 2 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ- ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 69-79
Εργο Μποντίρογκα

Ο ημιτελικός βάφτηκε... πράσινος. Ο Παναθηναϊκός, αποδεικνύοντας πως βρίσκεται σε αγωνιστική φόρμα επικράτησε του «αιωνίου αντιπάλου» του, Ολυμπιακό, με 79-69 παίρνοντας το εισιτήριο για τον τελικό του θεσμού. Οι «πράσινοι» με όπλο την ευστοχία του Ντέγιαν Μποντίρογκα, που σημείωσε 24 πόντους και του Αντώνη Φώτση (13π.) έδειχναν να καθαρίζουν από το 3ο δεκάλεπτο το παιχνίδι. Ομως οι «ερυθρόλευκοι» προσπάθησαν να γυρίσουν τον αγώνα πράγμα που κατάφεραν κατά το ήμισυ καθώς ο Ρίβερς και ο Ράτζα πήραν την ομάδα στα... χέρια τους και... ακούμπησαν τους αντιπάλους τους (62-65) 2' πριν το τέλος του αγώνα.

Ο Ρέμπρατσα, όμως, τελείωσε τα όνειρα των παικτών του Ολυμπιακού καθώς με την καλή του άμυνα, αλλά και με την ευστοχία του στο πιο κρίσιμο σημείο του αγώνα, κράτησε τη διαφορά στους 6π. που παράλληλα με τη βοήθεια του Αλβέρτη έξω από τα 6. 25μ.το παιχνίδι έληξε στο 79-69.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Μπουντούρης 3 (1), Βούκτσεβιτς 13, Παπανικολάου 10, Ρισασέ 4, Οικονόμου, Τόμιτς 1, Ντε Μιγκέλ 2, Ράντζα 16, Ρίβερς 20 (2).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Αλβέρτης 2, Καλαϊτζής, Κοχ 3 (1), Φώτσης 13 (2), Τζεντίλε 4, Μποντίρογκα 24, Μίντλετον 4, Ρέμπρατσα 19, Μπαλογιάννης 10 (2).

Στη συνέντευξη Τύπου μετά το παιχνίδι ο Ηλίας Ζούρος τόνισε: «Ηταν ένα σκληρό παιχνίδι, με δυνατές άμυνες, το οποίο κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Ελειπε από τους παίκτες η συγκέντρωση στο παιχνίδι. Είχαμε τραγικά ποσοστά. Ο Παναθηναϊκός ήταν πιο εύστοχος στις βολές και είχε σε πολύ καλή μέρα τον Μποντίρογκα και κατάφερε να ελέγξει το ρυθμό». Από την άλλη, ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς είπε: «Το παιχνίδι ήταν ιδιαιτέρα δύσκολο και δυνατό. Τέτοια παιχνίδια κρίνονται στις λεπτομέρειες. Η σοβαρότητα και η συγκέντρωση παίζουν το δικό τους ρόλο και γι' αυτό ο Ολυμπιακός είχε άσχημα ποσοστά στις βολές».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ