Σάββατο 26 Οχτώβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΑΠΕΡΓΙΑ 6 ΝΟΕΜΒΡΗ 2013
Το ΚΚΕ καλεί σε αγωνιστική συμπόρευση

Από την περασμένη άνοιξη, το ΚΚΕ ανέδειξε την απόκρουση της νέας επίθεσης στο Ασφαλιστικό σε ζήτημα αιχμής για το εργατικό λαϊκό κίνημα. Ανοιξε τη συζήτηση με τους εργαζόμενους και τους ασφαλισμένους όλων των Ταμείων, παρουσίασε τις θέσεις του, τις εμπλούτισε με την πείρα της συζήτησης και των εξελίξεων. Το ΚΚΕ καλεί σε αγωνιστική συμπόρευση. Είναι ανάγκη, η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα να περάσουν στην αντεπίθεση. Με οργάνωση, ενότητα και αγώνα οι εργατοϋπάλληλοι του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, οι συνταξιούχοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι αγρότες, οι γυναίκες να διεκδικήσουν:

  • Ολα τα λεφτά των Ταμείων, να διασφαλιστούν τώρα οι συντάξεις. Να μη μειωθούν παροχές και συντάξεις.
  • Το βάρος της χρηματοδότησης της Κοινωνικής Ασφάλισης να το σηκώσουν τα μονοπώλια και το κράτος τους και όχι η εργατική τάξη και τα άλλα φτωχά λαϊκά στρώματα. Να διασφαλιστεί η σύνταξη από το κράτος με αναπλήρωση των απωλειών σε κύριες και επικουρικές συντάξεις.
  • Να διασφαλιστεί δημόσια και δωρεάν Υγεία για όλους, με εξειδίκευση κατά κλάδο, τομέα οικονομίας, φύλο, ηλικία, ειδικά για τα ΑμΕΑ.
  • Να υπάρξει πλήρης ασφαλιστική κάλυψη ανέργων, εργαζομένων με προσωρινή απασχόληση και συμβάσεις έργου.
  • Να μειωθούν τα όρια ηλικίας, να βελτιωθούν οι προϋποθέσεις συνταξιοδότησης.

Κάθε επιμέρους μάχη για να μπει εμπόδιο στα νέα σχέδια ανατροπής των ασφαλιστικών δικαιωμάτων, να έχει συνέχεια, διάρκεια και νικηφόρα προοπτική, πρέπει να ενταχθεί στην οργάνωση της αντεπίθεσης για ενιαίο υποχρεωτικό αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν καθολικό σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org