Σελ. /24
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 30 Οχτώβρη 2013 - αριθ. φύλλου: 11686

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Να αποσυρθεί το σχέδιο νόμου για τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων

Επίκαιρη Ερώτηση της Αλ. Παπαρήγα στον πρωθυπουργό


ΣΕΛ.  6

ΝΑ ΣΗΜΑΝΕΙ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ για την Κοινωνική Ασφάλιση

MotionTeam

  • Η κυβέρνηση αφού μείωσε τη χρηματοδότηση των Ταμείων για το 2014 κατά 2,1 δισ. ευρώ σε σχέση με φέτος, τώρα αναζητά 500 εκατομμύρια, προειδοποιώντας ταυτόχρονα ότι σε περίπτωση που δε βρεθούν, θα πάρει νέα μέτρα.
  • Προετοιμάζονται νέα επώδυνα μέτρα που στοχοποιούν περί τους 400.000 ασφαλισμένους, οι οποίοι βρίσκονται κοντά στη συνταξιοδότηση και δεν υπάγονται στα νέα αυξημένα γενικά ανώτατα ηλικιακά όρια που επιβλήθηκαν τα τελευταία χρόνια ή υπάγονταν σε κάποια μεταβατική διάταξη. Αναλυτικά στις σελίδες του «Ριζοσπάστη» οι κατηγορίες που πλήττονται.
  • Να σημάνει παντού συναγερμός, να δοθεί απάντηση με την πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 6 Νοέμβρη.

ΣΕΛ.  3

ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ 5ου - 6ου ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ ΑΘΗΝΑΣ
Εμπρακτη αλληλεγγύη σε οικογένειες της περιοχής που έχουν ανάγκη

Σε εκδήλωση αλληλεγγύης που έγινε την Παρασκευή, παρέλαβε από την ΚΝΕ υλικό που συγκεντρώθηκε σε φεστιβαλικές εκδηλώσεις. Το υλικό θα μοιραστεί μέσα από τα συνδικάτα και τους άλλους φορείς που συγκροτούν τη Λαϊκή Επιτροπή.


ΣΕΛ.  12

Μνημόνια διαρκείας

Η επίθεση στα ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων κρατάει εδώ και πολλά χρόνια, ήδη από τις αρχές της δεκαετίας του 1990. Τότε βεβαίως ούτε μνημόνια υπήρχαν, ούτε καπιταλιστική οικονομική κρίση. Υπήρχε, όμως, η ανάγκη προσαρμογής μπροστά στη Συνθήκη του Μάαστριχτ και στη συνέχεια, στα τέλη της δεκαετίας του 1990, η προοπτική της ένταξης της Ελλάδας στην ΟΝΕ. Ενώ ήδη από την προηγούμενη δεκαετία, είναι σαφής η προσπάθεια για γενίκευση του χτυπήματος των ασφαλιστικών δικαιωμάτων. Η επίθεση που εξαπολύουν σήμερα ενάντια στα ασφαλιστικά δικαιώματα και περιλαμβάνει νέες περικοπές, σχέδια για αυξήσεις στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, μειώσεις στα εφάπαξ, διακοπή του ΕΚΑΣ για όσους είναι κάτω από 65 χρόνων, κ.ά., αποτελεί συνέχεια αυτής της προσπάθειας. Ηδη ένα μεγάλο μέρος των σημερινών εργαζομένων και ιδιαίτερα των νεότερων δεν πρόκειται να δει σύνταξη ούτε με το κιάλι. Η υλοποίηση αυτής της στρατηγικής υπηρετεί όλα αυτά τα χρόνια έναν συγκεκριμένο στόχο, αυτό της ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας του κεφαλαίου, τόσο στην Ελλάδα όσο και σε άλλα κράτη της ΕΕ. Ποιο είναι το πολιτικό συμπέρασμα; Οτι η αναπαραγωγή της ψευδεπίγραφης αντιπαράθεσης «μνημόνιο - αντιμνημόνιο» (η οποία γίνεται ακόμα πιο θολή αφού οι πρώην μνημονιακοί γίνονται αντιμνημονιακοί) συγκαλύπτει ουσιαστικά ότι «μνημόνιο διαρκείας» για την εργατική τάξη και τα άλλα φτωχά λαϊκά στρώματα είναι η υλοποίηση της ίδιας της στρατηγικής του κεφαλαίου, που υπήρχε πολύ πριν την εκδήλωση της καπιταλιστικής κρίσης και τις δανειακές συμβάσεις. Γι' αυτό το λόγο χρειάζεται σήμερα γραμμή σύγκρουσης συνολικά με τη στρατηγική του κεφαλαίου, την πολιτική της ΕΕ, των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων. Μια τέτοια γραμμή υπηρετεί στο σήμερα την ανάγκη οι εργαζόμενοι να μη συμβιβαστούν με την επίθεση στα δικαιώματά τους, υπηρετεί την άμεση πάλη για την απόκρουση της αντιλαϊκής επίθεσης.ΠΑ.Μ.Ε. ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 6 ΝΟΕΜΒΡΗ
Κάλεσμα σε ανέργους, απολυμένους και απλήρωτους

ΣΕΛ.  2
Πολύμορφες δραστηριότητες για την 28η Οκτωβρίου

ΣΕΛ.  8  -  9
ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΟΙ
Απεργία στις 3 Νοέμβρη για την Κυριακή αργία

ΣΕΛ.  13
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ
Ο λαός να αξιοποιήσει την αρνητική πείρα 30 χρόνων σε ΕΟΚ και ΕΕ

Ο ελληνικός λαός θα πρέπει να αξιοποιήσει την τεράστια πείρα του, η οποία είναι αρνητική στα ζητήματα της οικονομίας και στην τσέπη του. Να δει ότι κάποιοι έγιναν μεγαθήρια, τα μονοπώλια, οι μεγάλες επιχειρήσεις και ο ίδιος φυτοζωεί ή βρίσκεται στην ανεργία. Είτε είναι εργαζόμενος, είτε αγρότης, είτε επαγγελματίας και βάζει λουκέτο.


ΣΕΛ.  7
ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΤΣΕΧΙΑ
Μήνυμα του ΚΚΕ στον Πρόεδρο του ΚΚ Βοημίας - Μοραβίας

ΣΕΛ.  18
ΚΝΕ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ
Διαγωνισμός συλλογικής ερευνητικής εργασίας

ΣΕΛ.  15


Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org