Τρίτη 15 Οχτώβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΜΕΝΤΕΓΙΝ.-- Εντεκα ανθρώποι σκοτώθηκαν και 4 τραμαυτίστηκαν ενώ ενώ αγνοείται η τύχη άλλων έντεκα, μετά την κατάρρευση πολυώροφου κτιρίου την Κυριακή στην πόλη Μεντεγίν της βορειοδυτικής Κολομβίας. Πριν, είχαν απομακρυνθεί από το κτίριο 42 οικογένειες έπειτα από τον εντοπισμό επικίνδυνων ρωγμών στα θεμέλια του κτιρίου. Ολοι οι αγνοούμενοι ήταν οικοδόμοι που είχαν μεταβεί στο κτίριο υπό την καθοδήγηση μηχανικών που το επιθεωρούσαν.

ΠΑΡΙΣΙ.-- Ο Λοράν Λοπές, υποψήφιος του ακροδεξιού «Εθνικού Μετώπου», επικράτησε στο δεύτερο γύρο των επαναληπτικών εκλογών για το καντόνι του Μπρινιόλ, στη Γαλλία, της αντιπάλου του από το νεογκολικό UMP, Κατρίν Ντελζέρ, με 53,9% έναντι 46,1%. Μετά την τεράστια αποχή του α' γύρου (67%) την Κυριακή στις κάλπες προσήλθε περίπου το 55%.

ΚΟΥΣΚΟ.-- Τουλάχιστον 52 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων 13 παιδιά, σκοτώθηκαν ξημερώματα Σαββάτου στις περουβιανές Ανδεις από την ανατροπή και πτώση ενός φορτηγού αυτοκινήτου σε χαράδρα βάθους 300 μέτρων στην περιοχή του Κούσκο στο νοτιοανατολικό Περού. Τα θύματα ήταν Ινδιάνοι Κετσούα και επέβαιναν στην καρότσα του φορτηγού το οποίο εκτελούσε δρομολόγιο «μέσου μαζικής μεταφοράς» αφού δεν υπήρχαν υποδομές. Τον τελευταίο χρόνο περισσότεροι από 4.000 άνθρωποι, κατά κύριο λόγο φτωχοί χωρικοί, πέθαναν σε παρόμοια δυστυχήματα στην χώρα.

ΠΑΡΙΣΙ.-- Το τελευταίο της φύλλο τύπωσε χτες στο Παρίσι η εφημερίδα «Ιντερνάσιοναλ Χέραλντ Τρίμπιουν» (IHT). Στη θέση της τυπώνεται σήμερα η διεθνής έκδοση των «Τάιμς» της Νέας Υόρκης.

ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ.-- Οι Αμερικανοί οικονομολόγοι Γιουτζίν Φέιμα, Λαρς-Πίτερ Χάνσεν και Ρόμπερτ Τζ. Σίλερ τιμήθηκαν χτες με το βραβείο Νόμπελ Οικονομίας 2013 για το έργο τους στην ανάλυση των τιμών των οικονομικών πόρων.

ΜΠΑΝΓΚΙ.-- Η Γαλλία θα ενισχύσει, με μερικές εκατοντάδες στρατιώτες, την παρουσία της στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία μέχρι το τέλος του χρόνου με πρόσχημα την ομαλοποίηση της έκρυθμης κατάστασης που επικρατεί στη χώρα μετά την ανατροπή της κυβέρνησης του πρώην Προέδρου Φρανσουά Μποζιζέ τον περασμένο Μάρτη και την κατάλυση της εξουσίας από ενόπλους της οργάνωσης ΣΕΛΕΚΑ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ