Τρίτη 15 Οχτώβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

«COCA - COLA»: Συνεχίζουν την απεργία τους οι εργαζόμενοι της «COCA - COLA 3E» απαιτώντας την ανάκληση των 33 απολύσεων που έκανε η εργοδοσία στο τμήμα διανομής. Τις επόμενες μέρες αναμένεται η απόφαση του δικαστηρίου που εκδίκασε προσφυγή της εταιρείας για να κριθεί η απεργία παράνομη και καταχρηστική. Το Σάββατο, το σωματείο εργαζομένων στην «COCA - COLA» οργάνωσε εκδήλωση για τα παιδιά των απολυμένων με θέμα «ζωγραφίζω τον κόσμο τώρα που η COCA - COLA έδιωξε τον μπαμπά μου». Μπροστά στην πύλη του εργοστασίου, στη Θέρμη, παιδιά ηλικίας από 2 έως και 12 χρονών, ζωγράφισαν για τους απολυμένους γονείς τους.

«SPRIDER» - «ΦΩΚΑΣ»: Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης πραγματοποίησαν χτες οι εργαζόμενοι των πολυκαταστημάτων «Sprider» και «ΦΩΚΑΣ» στη Θεσσαλονίκη, μαζί με το κλαδικό σωματείο Εμποροϋπαλλήλων, απαιτώντας έκτακτη οικονομική ενίσχυση, καθώς παραμένουν απλήρωτοι για μήνες. Το Σάββατο, οι εργαζόμενοι του «ΦΩΚΑ» έκαναν 24ωρη απεργία και συγκέντρωση έξω από το κατάστημα στην οδό Τσιμισκή. Πριν από δύο βδομάδες έκλεισε το κεντρικό κατάστημα και οι εργαζόμενοι είναι αιχμάλωτοι του επιχειρηματικού ανταγωνισμού, όπου εμπλέκεται η επιχείρηση «ΦΩΚΑΣ», η εκκλησία ως ιδιοκτήτης του κτιρίου και οι όμιλοι που βλέπουν ως φιλέτο το κατάστημα.

ΣΧΟΛΙΚΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στη διαθεσιμότητα έκαναν χτες το πρωί σχολικοί φύλακες έξω από το υπουργείο Εσωτερικών. Η συνάντηση που έγινε με τον υπουργό Γ. Μιχελάκη, ήταν άκαρπη. Στο μεταξύ, οι σχολικοί φύλακες που στις 28 Σεπτέμβρη ξεκίνησαν πορεία με τα πόδια από τη Θεσσαλονίκη προς την Αθήνα χτες βρίσκονταν στην Αρκίτσα Φθιώτιδας και αναμένεται να φθάσουν στην Αθήνα στις αρχές της επόμενης βδομάδας. Για τα προβλήματα των σχολικών φυλάκων το ΚΚΕ κατέθεσε Ερώτηση στη Βουλή.

ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΣ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Σε συγκρότηση επιτροπής Νέων του κλάδου, προχώρησε χθες το Συνδικάτο Επισιτισμού (ΣΕΤΕΠΕ) Θεσσαλονίκης - Πιερίας - Χαλκιδικής, ενώ σήμερα οργανώνει σύσκεψη για τη συγκρότηση Επιτροπής Ανέργων του κλάδου. Την Πέμπτη 17 Οκτώβρη, στις 6 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, θα πραγματοποιήσει Γενική Συνέλευση για τον καλύτερο συντονισμό της δράσης στους χώρους ευθύνης του και για την προετοιμασία της απεργίας της 6 Νοέμβρη. Την Τετάρτη 23 Οκτώβρη στις 10 το πρωί, προγραμματίζει παρέμβαση στον ΟΑΕΔ για τα ιδιαίτερα προβλήματα των ανέργων και των εποχικά εργαζόμενων, καθώς και παρέμβαση σε σχολές μαθητείας και χώρους δουλειάς με οξυμένα προβλήματα.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ: Πανελλαδική συγκέντρωση πραγματοποιεί αύριο, στις 9 π.μ., έξω από το υπουργείο Οικονομικών (Καραγιώργη Σερβίας), η Ομοσπονδία Εφοριακών και καλεί σε συμμετοχή τις 595 καθαρίστριες του υπουργείου που απολύθηκαν πρόσφατα. Στη συνέχεια θα γίνει πορεία διαμαρτυρίας στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Επίσης, στις 6 μ.μ., καλεί σε συγκέντρωση και ολονύχτια διαμαρτυρία έξω από το υπουργείο Οικονομικών. Οι καθαρίστριες ήταν μόνιμο προσωπικό του υπουργείου, 4ωρης απασχόλησης και απολύθηκαν στις 18/9/2013, με κοινή υπουργική απόφαση των Γ. Στουρνάρα και Κ. Μητσοτάκη. Η ΔΑΣ Εφοριακών απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής στις κινητοποιήσεις.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ