Παρασκευή 27 Σεπτέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΑΙΔΕΙΑ
Φοβούνται τις μαθητικές κινητοποιήσεις

Εντολές του υπουργείου Παιδείας και στελεχών εκπαίδευσης για τις καταλήψεις

Εχοντας χιλιάδες λόγους να κινητοποιούνται, οι μαθητές των γυμνασίων και λυκείων οργανώνουν τον αγώνα τους. Εδωσαν μαζικό δυναμικό οργανωμένο παρών στις προχτεσινές κινητοποιήσεις ενάντια στη δολοφονική δράση της «Χρυσής Αυγής», ανοίγουν τη συζήτηση για τα προβλήματα μέσα στα σχολεία, προχωρούν σε εκδηλώσεις διαμαρτυρίας και καταλήψεις. Την ίδια στιγμή, με στόχο την καλλιέργεια κλίματος τρομοκρατίας και επικείμενης τιμωρίας, το υπουργείο Παιδείας διέρρευσε ότι έχει δοθεί εντολή στη νομική υπηρεσία του να επεξεργαστεί Προεδρικό Διάταγμα που θα ορίζει ότι σε όσα σχολεία γίνεται κατάληψη άνω των 3 ημερών θα παρατείνεται - ειδικά γι' αυτά - αντιστοίχως το σχολικό έτος.

Εντονη και οργανωμένη ήταν η αντίδραση γονιών, εκπαιδευτικών και μαθητών στο Μουσικό Σχολείο Καλαμάτας στην προφορική εντολή του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας σε εκπαιδευτικούς του υπό κατάληψη ΕΠΑΛ, να διδάξουν στο κτίριο του Μουσικού σχολείου το απόγευμα. Γονείς και παιδιά με την συμπαράσταση του ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών και της Α' ΕΛΜΕ Μεσσηνίας έκλεισαν με ανθρώπινη αλυσίδα την είσοδο του Σχολείου. Για να μην εφαρμοστεί η οδηγία της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης και απαιτώντας λύση στα παλιά και νέα προβλήματα που δημιουργούν ασφυκτική κατάσταση στα μουσικά σχολεία, οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Μεσσηνίας προχώρησαν την Τρίτη σε κατάληψη του σχολείου τους. Επίσης, την οδηγία του διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το Νομαρχιακό Συμβούλιο Μεσσηνίας της ΚΝΕ.

Ταυτόχρονα, η Επιτροπή Αγώνα Εκπαιδευτικών Λακωνίας του ΠΑΜΕ καταγγέλλει ότι από τη διοίκηση της εκπαίδευσης, με προφορικές εντολές, ζητήθηκε από τους διευθυντές των σχολείων της Λακωνίας που τελούν υπό κατάληψη, να κάνουν μήνυση στους γονείς των μαθητών που συμμετέχουν σε αυτές ή να προσκομίσουν στην υπηρεσία υπεύθυνη δήλωση που θα εξηγούν τους λόγους που δεν προχώρησαν σε αυτή την ενέργεια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ