Σάββατο 21 Σεπτέμβρη 2013 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ
Νέο μακελειό σε πάρκο στο Σικάγο

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

Νέο περιστατικό ένοπλης βίας σημειώθηκε αργά το βράδυ της Πέμπτης (χτες στις 6.00 το πρωί ώρα Ελλάδας) στο Σικάγο, μόλις λίγες μέρες μετά το φονικό στη βάση του πολεμικού ναυτικού στο Νέιβι Γιαρντ της Ουάσιγκτον με δράστη έναν 34χρονο πρώην έφεδρο πεζοναύτη και αποτέλεσμα το θάνατο 12 ατόμων.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Chicago Tribune», 13 άτομα τραυματίστηκαν από σφαίρες (μεταξύ των οποίων και ένα τρίχρονο παιδί που νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση με δύο άλλους) που έριξε εναντίον πλήθους άγνωστος ένοπλος σε πάρκο της νότιας πλευράς του Σικάγου, κοντά σε ένα γήπεδο μπάσκετ. Οι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν τη σύλληψη τουλάχιστον ενός ατόμου ως υπόπτου για το περιστατικό.

Το νέο συμβάν ένοπλης βίας σημειώνεται στην πόλη όπου από τον τελευταίο χρόνο έχασαν τη ζωή τους 504 άτομα σε ένοπλες συμπλοκές.

Τα κίνητρα και η ταυτότητα του δράστη ή των δραστών παρέμεναν άγνωστα, πάντως αναδεικνύεται για άλλη μια φορά το τεράστιο πρόβλημα της οπλοκατοχής και οπλοχρησίας σε μια χώρα που προβάλλει το πρότυπο της στρατιωτικής επιβολής ανά τον κόσμο, για την εξασφάλιση των συμφερόντων των κεφαλαιοκρατών.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ