Σελ. /24
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 21 Σεπτέμβρη 2013 - 1η έκδοση - αριθ. φύλλου: 11656

39ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ» ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ «ΤΡΙΤΣΗ» ΣΤΟ ΙΛΙΟΝ
Σήμερα στις 8.45 μ.μ. θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας. Στις 8.30 μ.μ. θα χαιρετίσει ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, Θοδωρής Χιώνης

ΣΕΛ.  12  -  15

ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΕΞΟΔΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΟ με την εξουσία στα χέρια του

  • Συνέντευξη του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ σε τηλεοπτικό σταθμό
  • Δημήτρης Κουτσούμπας: Η πολιτική πρόταση του ΚΚΕ, ώστε να μπορέσει να έχει ο λαός τα εργαλεία που θα οδηγήσουν τη χώρα σε ανάπτυξη για τον ίδιο, είναι αποδέσμευση από την ΕΕ και πάει μαζί με την κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, με άμεση μονομερή διαγραφή του χρέους, που σημαίνει ο λαός να είναι στην εξουσία
  • Δεν μπορεί με τη θεωρία των δύο άκρων να ταυτίζεται η δολοφονική, φασιστική δράση της Χρυσής Αυγής, με την εργατική, λαϊκή, μαζική πάλη, τα συνδικάτα, τα πολιτικά κόμματα που δρουν για να καλυτερεύσει η ζωή των εργαζομένων, να υπάρχουν αλλαγές θετικές για το λαό μας, να αντιμετωπιστεί η κρίση σε όφελός του.
  • Εργάτες, υπάλληλοι, αγρότες, μικροεπαγγελματίες έχουν και κοινά συμφέροντα, απέναντι στα μονοπώλια, στο μεγάλο κεφάλαιο, απέναντι στις πολιτικές που έφεραν την οικονομική κρίση, απέναντι στο καπιταλιστικό σύστημα που έχει σαπίσει.
  • Οποια ανάκαμψη και αν έρθει, θα είναι μόνο για λίγους, θα είναι αναιμική, για σύντομο χρονικό διάστημα, ο λαός δε θα ωφεληθεί. Διότι τα μέτρα που πάρθηκαν θα μείνουν και βέβαια θα έρθουν και νέα, ακόμα πιο σκληρά.

ΣΕΛ.  2   -   3

Eurokinissi

Κυβερνητική καταστολή σε ΛΑΡΚΟ και ΕΡΤ3

Με ΜΑΤ, χημικά και δακρυγόνα αντιμετωπίστηκαν χτες το πρωί εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ, οι οποίοι, στο πλαίσιο στάσης εργασίας, επιχείρησαν συμβολική κινητοποίηση επί της Εθνικής Οδού Αθηνών - Λαμίας. Σε μια παράλληλη εξέλιξη, αστυνομικές δυνάμεις έχουν εγκατασταθεί από χτες έξω από το κτίριο διοίκησης της ΕΡΤ3.


ΣΕΛ.  6

Γέννημα του καπιταλισμού

Περίσσεψαν οι συζητήσεις στα αστικά ΜΜΕ και οι παρεμβάσεις των αστικών κομμάτων, με αφορμή τα δολοφονικά χτυπήματα της Χρυσής Αυγής, για το ρόλο της και το πώς θα αντιμετωπιστεί. Αλλά η Χρυσή Αυγή, όπως κάθε φασιστικό, ναζιστικό μόρφωμα, είναι γέννημα - θρέμμα του καπιταλισμού. Δεν είναι έξω απ' αυτόν, είναι στήριγμά του και όχι ενάντιά του και ας τη βαφτίζουν κίβδηλα αντισυστημική. Γεννιέται, αναπαράγεται και αξιοποιείται από θύλακες του συστήματος, από τμήματα του μεγάλου κεφαλαίου. Ετσι εξηγείται και η επίθεση στο Πέραμα, ενάντια σε συνδικαλιστές που δίνουν καθημερινή μάχη για τη δουλειά και το μεροκάματο. Τις όποιες κατακτήσεις και δικαιώματα των εργαζομένων στη Ζώνη θέλουν να κτυπήσουν οι φασίστες - το είπαν άλλωστε ανοιχτά και δημόσια, ότι πρέπει να «ρίξουμε τα μεροκάματα για να υπάρχει δουλειά»...- ενάντια στο Σωματείο της Ζώνης. Ετσι η Χρυσή Αυγή παίζει το παιχνίδι μεγαλοεργολάβων, άλλων δυνάμεων, εφοπλιστών, που θέλουν να ρίξουν κάτω τα μεροκάματα να έχουν εργάτες - σκλάβους, χωρίς δικαιώματα. Και εδώ υπάρχουν ευθύνες και στις κυβερνήσεις και στα αστικά κόμματα που όχι μόνο ανέχθηκαν αυτή τη λογική, αλλά την καλλιέργησαν κιόλας. Αλλωστε αυτή την πολιτική εφαρμόζουν προπαγανδίζοντας ότι πρέπει να ενισχυθούν οι μεγαλοεπιχειρηματίες, να μειωθούν κι άλλο τα μεροκάματα, οι μισθοί κλπ. Να μην έχουν οι εργάτες δικαιώματα. Σ' αυτό το έδαφος έρχεται και αναπτύσσεται το ναζιστικό μόρφωμα. Τώρα λένε ότι θα την αντιμετωπίσουν με νέους νόμους. Εχουν και εδώ ευθύνες, γιατί υπάρχει νομικό οπλοστάσιο αντιμετώπισης εγκληματικών πράξεων και δεν έχει αξιοποιηθεί. Ο λαός να έχει καθαρό πως μόνο το οργανωμένο κίνημά του μπορεί αποτελεσματικά να την αντιμετωπίσει.ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΝΩΣΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Προαγγελία για νέα χαράτσια

ΣΕΛ.  18
ΚΚΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
Να μειωθεί 50% το εισιτήριο στις αστικές συγκοινωνίες

ΣΕΛ.  8
Αδυνατούν να λειτουργήσουν τα πανεπιστήμια

ΣΕΛ.  9
ΕΚΘΕΣΗ ΟΟΣΑ
Νέες ανατροπές σε Πρόνοια και Κοινωνική Ασφάλιση

ΣΕΛ.  11
ΝΙΚΑΙΑ
Συγκέντρωση ενάντια στη δράση των ναζιστών

Νέα απάντηση στη δράση της ναζιστικής Χρυσής Αυγής θα δώσουν σήμερα εργαζόμενοι και λαός στην Κοκκινιά, από τη συγκέντρωση που καλούν σωματεία, συνδικάτα και φορείς του Πειραιά, στις 10 π.μ., στην πλατεία Παιδικής Στέγης στη Νίκαια.


ΣΕΛ.  6   -   7


Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org