Σάββατο 21 Σεπτέμβρη 2013 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
39ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ ΟΔΗΓΗΤΗ
Σήμερα κορυφώνονται οι εκδηλώσεις στο πάρκο «Τρίτση»

Στις 8.45 μ.μ. θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας. Στις 8.30 μ.μ. θα χαιρετίσει ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, Θοδωρής Χιώνης

Γεμάτα τα περίπτερα και όλοι οι χώροι του Φεστιβάλ
Γεμάτα τα περίπτερα και όλοι οι χώροι του Φεστιβάλ
Σημείο συνάντησης για χιλιάδες νέους και αφορμή για συζήτηση με πυρήνα την πολιτική πρόταση του ΚΚΕ γίνονται από την «εκκίνησή» τους, την Πέμπτη, μέχρι τη σημερινή κορύφωσή τους, οι εκδηλώσεις του 39ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή». Σήμερα, στις 20.45 θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ενώ λίγο νωρίτερα, στις 20.30, χαιρετισμό θα απευθύνει ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, Θοδωρής Χιώνης.

Με το πρόγραμμα και τις εκδηλώσεις του, το Φεστιβάλ δυναμώνει το μήνυμα πως είναι ανάγκη της εποχής μας αυτός ο κόσμος να αλλάξει. Είναι το σύστημα που μοιράζει ανεργία, κακοπληρωμένη δουλειά και ανασφάλεια, αμορφωσιά και ακριβοπληρωμένη κατάρτιση, που στερεί το δικαίωμα στον αθλητισμό, στον πολιτισμό και στις διακοπές στους νέους των λαϊκών στρωμάτων. Είναι η κοινωνία στην οποία δίπλα στα κέρδη των μονοπωλιακών ομίλων που αυξάνονται, πολλαπλασιάζονται τα παιδιά που υποσιτίζονται, οι οικογένειες που δεν μπορούν να πληρώσουν γιατρούς, φάρμακα και εξετάσεις, που ζουν χωρίς ρεύμα και νερό, που απειλούνται με πλειστηριασμούς και κατασχέσεις των σπιτιών τους. Η αιτία που γεννά τα παραπάνω προβλήματα βρέθηκε στο επίκεντρο της συζήτησης σε κάθε χώρο του Φεστιβάλ, μέσα από τις εκδηλώσεις που είχαν πραγματοποιηθεί έως την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές.

Στη μαθητική σκηνή ξεσήκωσαν τη νεολαία τα «Υπόγεια Ρεύματα» και ο Θάνος Ανεστόπουλος
Στη μαθητική σκηνή ξεσήκωσαν τη νεολαία τα «Υπόγεια Ρεύματα» και ο Θάνος Ανεστόπουλος
Το κάλεσμα της ΚΝΕ να γίνει το τριήμερο αφορμή για να δυναμώσει η λαϊκή αλληλεγγύη απέδωσε καρπούς, αφού από την ώρα που άνοιξαν οι πύλες του Φεστιβάλ δε σταμάτησε στιγμή η συλλογή τροφίμων, ρουχισμού, σχολικών ειδών, παιχνιδιών και άλλων ειδών που θα διατεθούν σε απεργούς, ανέργους, μετανάστες, εργαζόμενους και λαϊκές οικογένειες που έχουν ανάγκη. Παράλληλα, οι πολιτιστικές εκδηλώσεις, οι συναυλίες, οι παραστάσεις, οι δραστηριότητες για τα μικρά παιδιά στον παιδότοπο, δίνουν μια «ανάσα» στους νέους, στους εργαζόμενους, στους ανέργους και στις οικογένειές τους, για τους οποίους η ψυχαγωγία έχει μετατραπεί σε δυσπρόσιτη πολυτέλεια.

Οσοι περνούν τις πύλες του 39ου Φεστιβάλ και συμμετέχουν στις εκδηλώσεις του, παίρνουν μαζί τους το αισιόδοξο και ελπιδοφόρο σύνθημά του. Το μήνυμα πως αυτός ο κόσμος πρέπει να αλλάξει και θα αλλάξει. Την αποφασιστικότητα και τη μαχητικότητα να δώσουν και το δικό τους «παρών» στις μάχες που θα φέρουν την αλλαγή αυτή. Την προοπτική της νέας, της σοσιαλιστικής κοινωνίας, που φωτίζει τους καθημερινούς αγώνες για τη δουλειά, τη μόρφωση, τη ζωή του λαού και των παιδιών του.

  • Μέχρι την ώρα που τυπωνόταν ο «Ριζοσπαστης», οι εκδηλώσεις της Παρασκευής δεν είχαν ξεκινήσει. Δημοσιεύουμε σήμερα ρεπορτάζ και φωτογραφίες από τις εκδηλώσεις της Πέμπτης, δηλαδή της πρώτης μέρας του Φεστιβάλ και στα επόμενα φύλλα, της Κυριακής και της Τρίτης, θα συνεχίσουμε με ρεπορτάζ από τις χτεσινές και τις σημερινές εκδηλώσεις.

Μεγάλο λαϊκό γλέντι έγινε το βράδυ της Πέμπτης με τον Βασίλη Σκουλά στη Λαϊκή Σκηνή
Μεγάλο λαϊκό γλέντι έγινε το βράδυ της Πέμπτης με τον Βασίλη Σκουλά στη Λαϊκή Σκηνή

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ