Τρίτη 17 Σεπτέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ
Με μπαλώματα δε λειτουργεί

Για κινητικότητα εκπαιδευτικών και τη μεταφορά παιδιών με ειδικές ανάγκες από στρατιώτες έκανε λόγο ο υφυπουργός Παιδείας κατά τη διάρκεια παράστασης διαμαρτυρίας

Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας για τα προβλήματα στην Ειδική Αγωγή έκαναν χτες η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων, ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων ΑμΕΑ Αττικής και Νήσων και το Σωματείο Εργαζομένων σε Μονάδες - Ιδρύματα - Σχολεία Ειδικής Αγωγής.

Τη στιγμή που στα περισσότερα σχολεία Ειδικής Αγωγής οι διευθυντές καλούν τους γονείς να αναλάβουν τη μεταφορά των παιδιών τους, ενημερώνοντας ότι η φοίτησή τους θα γίνεται εκ περιτροπής λόγω έλλειψης προσωπικού (εκπαιδευτικού, επιστημονικού, βοηθητικού, συνοδών κ.ά.), ο υφυπουργός Παιδείας Σ. Κεδίκογλου αναρωτήθηκε προς τους εκπροσώπους των παραπάνω φορέων «γιατί κινητοποιείστε κάθε χρόνο;». Σε μια προσπάθεια να κατευνάσει την οργή γονιών και εκπαιδευτικών παρουσίασε τα μπαλώματα και την κινητικότητα εκπαιδευτικών ως λύση. Επιβεβαίωσε την κινητικότητα εκπαιδευτικών από τα τμήματα ένταξης προς τα Ειδικά Σχολεία προκειμένου να «καλυφθούν» όπως όπως οι αναρίθμητες ελλείψεις και έκανε λόγο για προσλήψεις αναπληρωτών μέσω ΕΣΠΑ. Σχετικά με το εξίσου τεράστιο πρόβλημα της μεταφοράς, αρχικά προσπάθησε να αποποιηθεί τις ευθύνες του υπουργείου και κάτω από την επιμονή της αντιπροσωπείας τουλάχιστον για τους 26 οδηγούς των σχολείων που έχουν δικά τους μεταφορικά μέσα και διορίζονται από το υπουργείο Παιδείας, ισχυρίστηκε ότι η κωλυσιεργία έχει να κάνει με το ΑΣΕΠ και, μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία, τη μεταφορά παιδιών με ειδικές ανάγκες θα την αναλάβουν... στρατιώτες που θα οδηγούν τα οχήματα των σχολείων.

Η αντιπροσωπεία ανέδειξε για πολλοστή φορά την επικινδυνότητα τέτοιων ημίμετρων, πρώτα απ' όλα για τα ίδια τα παιδιά με ειδικές ανάγκες, την απόσταση που χωρίζει σήμερα την ειδική αγωγή από τον εκπαιδευτικό της ρόλο, επανέλαβε το αίτημά της για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν ειδική αγωγή υψηλών προδιαγραφών, αποκλειστικό δημόσιο και δωρεάν σύστημα μεταφοράς από και προς τα σχολεία με εξειδικευμένο και μόνιμο προσωπικό και ανανέωσε το αγωνιστικό ραντεβού της για το επόμενο διάστημα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ