Σελ. /24
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 18 Σεπτέμβρη 2013 - αριθ. φύλλου: 11653

Αύριο Πέμπτη ανοίγει τις πύλες του στο πάρκο «Τρίτση» το 39ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ»

Το Σάββατο 21 Σεπτέμβρη θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας και θα χαιρετίσει ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ Θοδωρής Χιόνης.


ΣΕΛ.  6   -   7

ΑΓΡΙΑ ΦΟΡΟΕΠΙΔΡΟΜΗ σε λαϊκή κατοικία και αγροτική γη

ΚΚΕ: Με εφαλτήριο την πάλη για αφορολόγητο όριο 40.000 ευρώ για ζευγάρι και επιπρόσθετα 5.000 ανά παιδί, αφορολόγητη πρώτη κατοικία έως 120 τ.μ., φορολόγηση του μεγάλου κεφαλαίου με 45%, κατάργηση όλων των φοροαπαλλαγών του, ο λαός να οργανώσει την πάλη για ικανοποίηση των αναγκών του, αποδέσμευση απ' την ΕΕ, μονομερή διαγραφή του χρέους, με εργατική - λαϊκή εξουσία

Το επικείμενο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τη φορολογία ακινήτων κλιμακώνει τη φοροεπιδρομή στη λαϊκή οικογένεια. Φορολογεί με μόνιμα, δυσβάσταχτα χαράτσια τη λαϊκή κατοικία, αλλά και την αγροτική και κτηνοτροφική γη, ωθώντας πλατιά λαϊκά στρώματα σε απόγνωση, ενώ ταυτόχρονα μειώνει σημαντικά τη φορολογική επιβάρυνση μονοπωλιακών ομίλων και μεγαλοϊδιοκτητών. Ταυτόχρονα, όπως αποδεικνύει και η κυνική τοποθέτηση υπουργού της κυβέρνησης ότι όποιος δεν έχει να πληρώσει το φόρο ακινήτων θα πρέπει να πουλήσει την περιουσία του, διακριτός στόχος της κυβερνητικής πολιτικής είναι να επιταχύνει τη συγκέντρωση γης και ακίνητης περιουσίας στα χέρια μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων. Θα αποτελέσει ιδιαίτερα πλήγμα για τη φτωχομεσαία αγροτιά.


ΣΕΛ.  15

ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΠΕΙΡΑΙΑ
Μαζική μαχητική οργανωμένη απάντηση στους χρυσαυγίτες

Μαχητική απάντηση στους χρυσαυγίτες, τους μπιστικούς μεγαλοεργολάβων και εφοπλιστών στη Ζώνη του Περάματος, των αφεντικών σε κάθε τόπο δουλειάς, έδωσε χτες ο εργατόκοσμος του Πειραιά, συμμετέχοντας μαζικά στη συγκέντρωση που διοργάνωσαν σωματεία του Πειραιά, για να καταδικάσουν τη δολοφονική επίθεση στους κομμουνιστές συνδικαλιστές, την περασμένη Πέμπτη.


ΣΕΛ.  10   -   11

Καμιά ανοχή

Με επιχείρημα το «πρωτογενές πλεόνασμα», ο πρωθυπουργός διαπραγματεύεται τάχα τη στήριξη της ΕΕ για το έλλειμμα της περιόδου 2015-2016 υπενθυμίζοντας ότι «το Νοέμβριο του 2012, το Eurogroup δεσμεύτηκε να στηρίξει περαιτέρω την Ελλάδα, εάν η χώρα πετύχει πρωτογενές πλεόνασμα». Στην ίδια ρότα και οι ευρωενωσιακοί παράγοντες, μίλησαν για φως στην άκρη του τούνελ, αλλά ταυτόχρονα θα πρέπει να επανεξεταστούν οι χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδας και το πιθανό χρηματοδοτικό κενό». Την ίδια ώρα ο πρωθυπουργός προανήγγειλε ένταση της επίθεσης στο λαό, λέγοντας το έλλειμμα «αυτό θα καλυφθεί μέσω διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, που θα έχουν δημοσιονομικά αποτελέσματα» και προσπαθώντας να καλλιεργήσει φρούδες ελπίδες στο λαό είπε πως «οι θυσίες του ελληνικού λαού αποδίδουν καρπούς»... Είναι γεγονός ότι η κυβέρνηση αυτοδιαψεύδεται όταν υπόσχεται «φως στο τούνελ», μέσω του πρωτογενούς πλεονάσματος, ενώ την ίδια στιγμή σχεδιάζει νέο γύρο επίθεσης στα λαϊκά στρώματα, με νέα φοροεπιδρομή, απολύσεις, χτύπημα συντάξεων και κοινωνικών δικαιωμάτων. Αυτή είναι η κάλυψη μέσω διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων. Ο λαός να μη δείξει καμία ανοχή στο νέο «εθνικό» στόχο του πρωτογενούς πλεονάσματος, που θα πληρώσουν πάλι οι εργαζόμενοι. Να γυρίσει την πλάτη στη συνεχιζόμενη κοροϊδία της κυβέρνησης και των άλλων πολιτικών δυνάμεων, ότι μπορεί να υπάρξει φιλολαϊκή διαπραγμάτευση εντός της λυκοσυμμαχίας της ΕΕ. Μαζί με το ΚΚΕ και με ισχυρή Λαϊκή Συμμαχία ο λαός μπορεί να βαδίσει σε ένα ριζικά διαφορετικό δρόμο ανάπτυξης, απαλλαγμένος από τα δεσμά του χρέους, της ΕΕ, των μονοπωλίων.



ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΕΕ
Καρότο και μαστίγιο για το λαό

ΣΕΛ.  9
ΔΕΗ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ - ΛΙΓΝΙΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
Εκτός λειτουργίας το κύριο ορυχείο

ΣΕΛ.  15
Μαζικές απεργίες στην Παιδεία

ΣΕΛ.  3
ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ 3ου - 4ου ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ ΑΘΗΝΑΣ
Ανάγκασε το Δήμο να πάρει πίσω την κατάσχεση σπιτιού

ΣΕΛ.  14
«ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ»
Για το σωματείο στη «Χαλυβουργία Ελλάδας»

ΣΕΛ.  12
ΚΚΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
Αμεσα μέτρα για τη στέγαση των φοιτητών

ΣΕΛ.  2
ΣΗΜΕΡΑ Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ
Στην Ομόνοια στις 10.30 η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ

Σήμερα ξεκινά η 48ωρη πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία. Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ να καλούν σε μαζική συμμετοχή σε αυτή και στις αυριανές Γενικές Συνελεύσεις των σωματείων τους για να εκτιμήσουν την πορεία και κλιμάκωσή του αγώνα.Τετράωρη στάση η ΓΣΕΕ.Απεργία και στο δημόσιο τομέα Υγείας.Το ΜΑΣ καλεί σε κλείσιμο των σχολών, συμμετοχή στη 48ωρη απεργία και στη σημερινή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Αθήνα.


ΣΕΛ.  13

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ