Σάββατο 14 Σεπτέμβρη 2013 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
Παράταση για την υποβολή του Ε9

Απίστευτη ταλαιπωρία για τους φορολογούμενους, καθώς το ηλεκτρονικό σύστημα βρίσκεται εκτός λειτουργίας

Σε ταλαιπωρία χωρίς τέλος εξελίσσεται η διαδικασία υποβολής των δηλώσεων Ε9 για τα ακίνητα, καθώς, πέραν των γρίφων στις δηλώσεις που καλούνται να επιλύσουν οι φορολογούμενοι, οι οποίοι αναγκάζονται να προσφύγουν σε λογιστικά γραφεία και να επιβαρυνθούν οικονομικά, υπάρχει πρόβλημα και με το ηλεκτρονικό σύστημα υποβολής των δηλώσεων του υπουργείου, το οποίο βρίσκεται εκτός λειτουργίας πολλές ώρες την ημέρα.

Υπ' αυτές τις συνθήκες το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε χτες ότι:

α) Η προθεσμία ηλεκτρονικής συμπλήρωσης και υποβολής του πίνακα 1 του εντύπου Ε9 (στοιχεία οικοπέδων εντός σχεδίου και οικισμού και κτισμάτων εντός και εκτός σχεδίου της δήλωσης στοιχείων ακινήτων φυσικών προσώπων) παρατείνεται μέχρι και την 20ή Σεπτέμβρη 2013.

β) Η προθεσμία ελέγχου, ηλεκτρονικής συμπλήρωσης και υποβολής του πίνακα 2 (στοιχεία αγροτεμαχίων) παρατείνεται μέχρι και τη 14η Οκτώβρη 2013.

Υπενθυμίζουμε, ότι η υποβολή των στοιχείων του εντύπου Ε9, γίνεται, προκειμένου το υπουργείο Οικονομικών να χρησιμοποιήσει τα στοιχεία των ακινήτων, για να επιβάλει το νέο χαράτσι, με το οποίο θα επιβαρυνθούν όλοι οι κάτοχοι ακίνητης περιουσίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ