Παρασκευή 13 Σεπτέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«Δεν περισσεύει κανείς στον Πολιτισμό»

Οχι μόνο δεν υπάρχει «πλεονάζον» προσωπικό, αλλά οι ανάγκες της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας απαιτούν ακόμη περισσότερους εργαζόμενους, σημειώνει ο Ενιαίος Σύλλογος Υπαλλήλων Υπουργείου Πολιτισμού Αττικής, Στερεάς και Νήσων.

Εξετάζοντας την κατάσταση μπροστά στις «διαθεσιμότητες», το σωματείο σημειώνει ότι «οι απολύσεις που σχεδιάζουν τώρα και όσες προαναγγέλλουν για τους επόμενους μήνες διαλύουν τις δημόσιες υπηρεσίες και κάθε κοινωνικό δικαίωμα, απογυμνώνουν το ήδη υποστελεχωμένο ΥΠΠΟ, τη ΓΓΑ (Γενική Γραμματεία Αθλητισμού) και τα εποπτευόμενα ΝΠΔΔ (Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων κλπ), θυσιάζοντας τους εργαζόμενους (...)».

Καταγγέλλει «την πολιτική των απολύσεων και της συρρίκνωσης του δημόσιου τομέα και ιδιαίτερα την επίθεση που γίνεται στα κοινωνικά αγαθά (Υγεία, Παιδεία, Ασφάλιση, Πολιτισμός)» και υπογραμμίζει ότι «στις υπηρεσίες του ΥΠΠΟΑ είναι γνωστό πως δεν υπάρχει πλεονάζον προσωπικό». «Αντίθετα, υπάρχει ανάγκη για επιπλέον προσωπικό στις εφορείες αρχαιοτήτων, στα μουσεία, στις κεντρικές υπηρεσίες. Στο ΥΠΠΟ κανείς δεν περισσεύει, κανένας κλάδος εργαζομένων δεν είναι περιττός».

Μεταξύ άλλων ο Ενιαίος Σύλλογος αποφάσισε: 4ωρη στάση εργασίας και συγκέντρωσης στην Μπουμπουλίνας (σ.σ. έδρα του ΥΠΠΟ) την ημέρα που θα υπογραφεί η Υπουργική Απόφαση για να τεθούν σε διαθεσιμότητα εργαζόμενοι του ΥΠΠΟ, συμμετοχή στη 48ωρη απεργία στο Δημόσιο, στάση εργασίας στις 17/9 από τις 12 το μεσημέρι και απεργιακή συγκέντρωση στις 12.30 στην Μπουμπουλίνας. Πορεία για διανομή υλικού σε κεντρικά σημεία της ευρύτερης περιοχής σε συντονισμό και με άλλους κλάδους που βρίσκονται σε κινητοποίηση.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ