Τρίτη 3 Σεπτέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΒΑΣΙΛΙΚΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Περαστικοί έτρεψαν σε φυγή φασιστοειδές που επιτέθηκε σε μετανάστες

Ανακοίνωση των Λαϊκών Επιτροπών

Αντιμέτωπος με την αποδοκιμασία και την κατακραυγή του κόσμου βρέθηκε ένα φασιστοειδές, όταν πριν μερικές μέρες -μέρα μεσημέρι- γρονθοκόπησε και απείλησε μετανάστες μπροστά σε στάση λεωφορείου στα Βασιλικά Θεσσαλονίκης. Ο φασίστας τράπηκε σε φυγή μετά τις αντιδράσεις του κόσμου και την επόμενη μέρα συνελήφθη από την αστυνομία. Την εγκληματική φασιστική ρατσιστική επίθεση με απειλές εναντίον μεταναστών στο Δημοτικό Διαμέρισμα των Βασιλικών από φασίστες τραμπούκους, καταδικάζουν οι Λαϊκές Επιτροπές του Δήμου Θέρμης (Βασιλικών, Θέρμης, Μίκρας).

Σε ανακοίνωσή τους σημειώνουν:

«Είναι ένα ακόμα κρούσμα τέτοιας συμπεριφοράς, που γίνεται γνωστό στην περιοχή μας, λίγους μήνες μετά από αυτό της Νέας Ραιδεστού. Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στα θύματα της επίθεσης. Χαιρετίζουμε τη στάση των κατοίκων των Βασιλικών που με την έμπρακτη αλληλεγγύη τους στους μετανάστες την ώρα της επίθεσης απομόνωσαν και εκδίωξαν το θρασύδειλο τραμπούκο, αποδεικνύοντας έμπρακτα την αλληλεγγύη Ελλήνων και μεταναστών εργαζομένων. Αποδεικνύεται περίτρανα πως όσοι τόνοι προπαγάνδας κι αν πέσουν, ο λαός μας δεν ξεχνά τι σημαίνει φασισμός ναζισμός και πόσο ακριβά τον έχει πληρώσει. Απαιτούμε την παραδειγματική τιμωρία των εγκληματικών στοιχείων.

Καλούμε τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους άνεργους, τη νεολαία των Βασιλικών και του Δήμου μας: Να απομονώσουν και να καταγγείλουν το φασιστικό ναζιστικό μόρφωμα της «Χρυσής Αυγής» και τα ρατσιστικά και εγκληματικά στοιχεία της όπου ξαναεμφανιστούν να δρουν. Να μην ανεχθούν τέτοιες φασιστικές και τραμπούκικες ενέργειες. Ολοι μαζί να εκφράσουμε την έμπρακτη αλληλεγγύη μας στους μετανάστες που αποτελούν κομμάτι της εργατικής τάξης και των ανέργων στη χώρα μας. Να δυναμώσουμε τον κοινό αγώνα με τους εργαζόμενους μετανάστες. Το μόρφωμα αυτό την ίδια στιγμή που παριστάνει τη φιλανθρωπική οργάνωση στήνει δουλεμπορικά γραφεία για τσάμπα εργασία των Ελλήνων εργαζομένων, στηρίζει με κάθε τρόπο την ενίσχυση των προκλητικών προνομίων των βιομήχανων, των εφοπλιστών, κάθε τμήματος της πλουτοκρατίας στη χώρα μας σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων.

Οχι μόνο δεν είναι αντισυστημική δύναμη, όπως αυτοαποκαλείται, αλλά στηρίζει με το ρόλο της, ως μαστίγιο του συστήματος, με όλες της τις δυνάμεις, το δρόμο ανάπτυξης που τσακίζει τα λαϊκά στρώματα για να πλουτίζουν οι μονοπωλιακοί όμιλοι».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ