Τρίτη 3 Σεπτέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΙ
Με το ... «κουπόνι» για 3 ιατρικές επισκέψεις

Ενα πρόγραμμα - κοροϊδία για τους ανασφάλιστους και τις οικογένειές τους «τρέχει» από χτες το υπουργείο Υγείας. Πρόκειται για το λεγόμενο «Εισιτήριο Ελεύθερης Πρόσβασης Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (Healthvoucher)» που θα ...παρέχει για 4 μήνες 3 δωρεάν επισκέψεις σε γιατρό του ΕΟΠΥΥ, εξωτερικά ιατρεία νοσοκομείου ή σε Κέντρο Υγείας, όπως και εξετάσεις σε διαγνωστικά κέντρα. Με αυτήν την κάρτα, ο ανασφάλιστος θα έχει τη «δυνατότητα» να κάνει επίσκεψη σε γιατρό, να τον παραπέμψει σε εξετάσεις και να πάει τα αποτελέσματα στο γιατρό να τα δει. Κι αυτό πρέπει να φροντίσει να το χρειαστεί μέσα στο 4μηνο. Αν χρειαστεί φάρμακα, νοσηλεία, περαιτέρω εξετάσεις, χειρουργείο ή πιο στενή παρακολούθηση, θα πρέπει να πληρώσει σε κάποια δημόσια ή ιδιωτική δομή, ενώ δε διευκρινίζεται αν αφορά όλες τις εξετάσεις και τις πιο εξειδικευμένες. Επίσης, αν χρειαστεί και ο ίδιος και το παιδί του γιατρό ή εξετάσεις μάλλον θα πρέπει να επιλέξει...

Προκλητικό είναι το πρόγραμμα και όσον αφορά την παρακολούθηση εγκυμοσύνης. Αν η γυναίκα προμηθευτεί το κουπόνι, ενώ διανύει το πρώτο τρίμηνο της κύησης δικαιούται 7 επισκέψεις μέχρι τη γέννα, στο δεύτερο τρίμηνο κύησης δικαιούται 5 επισκέψεις και στο τρίτο τρίμηνο δικαιούται 3 επισκέψεις. Τοκετός - εννοείται - πως δε «δικαιολογείται».

Επιπλέον, το πρόγραμμα βάζει εισοδηματικά κριτήρια. Το ατομικό εισόδημα δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 12.000 ευρώ και το άθροισμα εισοδημάτων των δύο συζύγων να μην υπερβαίνει τα 25.000 ευρώ. Επίσης, αποκλείονται οι μετανάστες χωρίς νομιμοποιητικά έγγραφα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ